Η παρανομία στη Πάρο, ζει και βασιλεύει!

Τρίτη, 30 Αύγουστος 2016 12:27
ΠΑΡΟΣ Η ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ,ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ,ΕΝΩ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΕΝΤΟΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΤΑ…ΠΑΠΑΚΙΑ,ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
 
 
Του Θανάση Λαμπρόπουλου
 
Φυσικό είναι όταν λείπει η …..γάτα τα πάσης φύσεως τρωκτικά να κάνουν καθημερινά, νύχτα και μέρα ΠΑΡΤΥ με θύματα τους μόνιμους αλλά και τους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες της Πάρου, οι οποίοι δεν ξέρουν από πού να φυλαχτούν. Τι και αν ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος έχει διαμαρτυρηθεί πάμπολλες φορές τόσο στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αλλά και στον αρμόδιο υπουργό για την ελλιπή αστυνόμευση στο νησί, ουδείς εκ των υπευθύνων έκανε τα αυτονόητα δηλ. την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του νησιού ,έτσι ώστε η ασφάλεια των πολιτών να είναι η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία.
Μόνο πριν λίγο καιρό το ΑΤ Πάρου η δύναμη του οποίου δεν ξεπερνά τους 30 ένστολους, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι «βολεμένοι» ενισχύθηκε με λιγοστούς αστυνομικούς, εκ των οποίων μάλιστα οι περισσότεροι είναι «δόκιμοι» και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση λόγω απειρίας να αστυνομεύουν όπως προβλέπεται τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, αλλά και τους κάθε λογής επιχειρηματίες που το μόνο που σκέπτονται είναι η φοροδιαφυγή και η διάθεση στην κατανάλωση ακόμα και επικινδύνων για τη δημόσια υγεία προϊόντων, είτε αυτά είναι φαγώσιμα είτε ποτά.
 
Και ας τρέχουν πάνω κάτω ,και ας την στήνουν κρυμμένοι πίσω από δέντρα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μοιράζουν αφειδώς κλήσεις σε «παπάκηδες», αλλά και σε οδηγούς οχημάτων που μη γνωρίζοντας τους ακατάλληλους δρόμους του νησιού παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ την ίδια ώρα οι ελεύθεροι για τους πολίτες χώροι έχουν καταλειφθεί από τραπεζοκαθίσματα, η κακής ποιότητας μουσική παίζει μέχρι και τα ξημερώματα ,και η ανυπαρξία αποδείξεων στα καταναλωτικά αγαθά είναι στην πρώτη και καθημερινή διάταξη.
Όσον αφορά την τουριστικότατη Νάουσα εκεί η παρουσία των ένστολων της ΕΛ.ΑΣ και μετά το «σφράγισμα» του Αστυνομικού Σταθμού υπάρχει μόνο τις πρωινές ώρες, εκεί δίπλα σ την πιάτσα των ΤΑΞΙ, και πάντα για έλεγχο σε μοτοποδήλατα, και κάποια βραδινή ώρα και για τον ίδιο λόγο, ενώ την ίδια ώρα η καταστρατήγηση του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης (μπαρ-κλαμπ) έχει ξεφύγει, αφού ξεκινούν από νωρίς και τελειώνουν με το πρώτο φως της ημέρας.
 
Και ουδείς ένστολος της ΕΛ.ΑΣ κάνει αυτό που προβλέπουν οι νόμοι, δηλ το κλείσιμο των μαγαζιών και την προσαγωγή των υπευθύνων στην Εισαγγελία. Βλέπεις όλοι κρατούν τις ισορροπίες μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι, να σβήσουν τα φώτα και ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
Βεβαία η παρανομία δεν λείπει και από την θάλασσα αφού σε πολλές από τις παραλίες του νησιού νεοέλληνες επιχειρηματίες έχουν εγκαταστήσει(άραγε από πού έλαβαν την σχετική άδεια) ενοικιαζόμενα θαλάσσια μέσα αναψυχής, ενώ κάποιοι άλλοι αντί αδράς αμοιβής σε κάνουν βόλτα με σκι, μπανάνες και ανάμεσα η σε απόσταση αναπνοής από τους λουόμενους, και κάποιοι άλλοι πάλι με αδρά αμοιβή σου παραδίδουν μαθήματα ιστιοπλοΐας. Και ουδείς ένστολος του Λ.Σ προβαίνει στους προβλεπόμενους ελέγχους για τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά καταλληλότητας τόσο των ενοικιαζόμενων όσο και των χειριστών των ταχύπλοων σκαφών που είτε «τραβάνε» κάποιο θαλάσσιο παιχνίδι είτε αλωνίζουν με υψηλές ταχύτητες δίπλα από λουόμενους και ανάμεσα από τουριστικά πλοιάρια, εκεί στον όρμο της Νάουσας.
 
Και εδώ η κυρία ευθύνη είναι στο Αρχηγείο του Λ.Σ το οποίο αν και γνωρίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε καλοκαίρι τόσο στην Πάρο όσο και τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια δεν φροντίζει για την ενίσχυση με έμψυχο υλικό των τοπικών λιμεναρχείων, οι διοικητές των οποίων έχουν θίξει το θέμα της μη νόμιμης στελέχωσης από τον χειμώνα.
 
Αλλά και εδώ, όπως και στην ΕΛ.ΑΣ φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Και την ίδια ώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να σου λέει «πάνω από όλα η ασφάλεια των πολιτών». Και μόνο αυτό τα λέει ΟΛΑ.