Λίγος σεβασμός και ανθρωπιά βρε παιδιά!

Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016 10:02
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ =ΣΕΒΑΣΜΟΣ,ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.
ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ,ΚΑΙ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΑ ΖΩΑ.
 
 
Του Θανάση Λαμπρόπουλου
 
Μπήκε για τα καλά πλέον το καλοκαιράκι, και τα νησιά μας άρχισαν να κατακλύζονται απο χιλιάδες ημεδαπούς και αλλοδαπούς επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και συνάνθρωποι μας που λογω κάποιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χρειάζονται την πλήρη έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας. Για αυτό άλλωστε αυτοί οι συνάνθρωποι μας προστατεύονται και από τους διεθνείς νόμους έτσι ώστε η ζωή τους να γίνεται ευκολότερη.
Και φυσικά η ευκολία αυτή να τους παρέχεται ακόμα και με τους ειδικά προβλεπόμενους από την κείμενη νομοθεσία νόμους και διατάξεις, τους οποίους καλούνται να εφαρμόζονται από όλους ακόμα και από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ να η εφαρμογή τους να εποπτεύεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα.
 
Τι γίνεται όμως όταν και οι μεν(δήμαρχοι και κοινοτάρχες),και οι δε(αστυνομικοί) κάνουν τα στραβά μάτια, ποιώντας απλά την πάπια, ταλαιπωρώντας έτσι εκατοντάδες συνάνθρωπους μας με Ειδικές Ανάγκες, ενώ παραλληλα με την στάση τους ευνοούν ΟΛΟΥΣ εμάς, ενώ κάποιοι καταπατώντας κάθε ανθρωπιά, αλλά και ΟΛΟΥΣ τους κείμενους νόμους για τα ΑΜΕΑ νοικιάζουν η παραχωρούν τους ειδικούς χώρους στάθμευσης των συνανθρώπων μας σε επιχειρηματίες, ενώ οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ κάνουν ότι δεν βλέπουν???????
 
Εμείς εδω στο portcity είχαμε από πέρυσι καυτηριάσει το θέμα και την αδιαφορία(να μην πω απανθρωπιά) των δημοτικών και αστυνομικών αρχών των νησιών, και ειδικότερα της Πάρου, όπου ενώ υπάρχουν οι ειδικοί και σηματοδοτημένοι χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων για τα ΑΜΕΑ ουδείς ασχολείται με αυτούς με αποτέλεσμα ο προβλεπόμενος από την νομοθεσία χώρος στάθμευσης εκεί στην Νάουσα της Πάρου να είναι μονίμως κατειλημμένος από γιωταχή και αγροτικά, ενώ ένα κομμάτι του ειδικού χώρου έχει παραχωρηθεί σε επιχειρηματία για να παρκάρει τα αυτοκίνητα που έχει προς ενοικίαση.
Και τότε μας είχαν υποσχεθεί(δήμαρχος και αστυνομικός διοικητής),ότι ο χώρος στάθμευσης των ΑΜΕΑ θα “καθαρίσει” και θα είναι διαθέσιμος σε 24ωρη βάση για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, και είτε οδηγούν το δικό τους αυτοκίνητο είτε το αυτοκίνητο που τους μεταφέρει εκεί στην πλατεία της Νάουσας, οδηγείται από άλλον να βρίσκει αμέσως θέση στάθμευσης.
Οι υποσχέσεις όμως δεν υλοποιήθηκαν και φέτος το καλοκαίρι του 2016 η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ και η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ αδιαφορία των υπευθύνων του νησιού της Πάρου συνεχίζεται, ενώ οι περισσότεροι εκ των παραβατών δεν είναι καλοκαιρινοί επισκέπτες αλλά “ντόπιοι” είτε επιχειρηματίες που έχουν τα μαγαζιά τους εντος του γραφικού χωριού, είτε σταθμεύουν προκειμένου να κάνουν τις δουλείες τους,.
 
Όση ώρα όμως αυτοί κάνουν τις δουλειές τους ,κάποιοι συνάνθρωποι μας κύριε δήμαρχε οι οποίοι μάλιστα προστατεύονται από τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας μας, είναι αναγκασμένοι είτε να επιστρέψουν με τα αυτοκίνητα τους στα σπίτια τους είτε να μεταβούν να παρκάρουν στο πλησιέστερο παρκινγκ που όμως απέχει παρά πολύ από το κέντρο του χωριού της Νάουσας.
Και για να είμαι σαφής κύριε δήμαρχε προχθές ήρθα προσωπικά ο ίδιος σε αντιπαράθεση με νεαρό καταστηματάρχη της Νάουσας όταν τον είδα να παρκάρει(αγνοώντας την ειδική πινακίδα για τα ΑΜΕΑ) στον ειδικό χώρο που υπάρχει δίπλα στο ποτάμι, έξω από την κεντρική πλατεία, ενώ όταν τον ρώτησα γιατί παρκάρει σε αυτό το χώρο που είναι μόνο για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη μου απάντησε με περισσή μαγκιά και θράσος να “γυρεύω τη δουλειά μου”, ενώ στην συνέχεια παράτησε το όχημα του και έφυγε.
 
Και βεβαία δεν θα το άφηνε εκεί εάν οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ που δυστυχώς εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια είναι άφαντοι από την Νάουσα εφάρμοζαν τον σχετικό νόμο αλλά και τον νέο ΚΟΚ που λένε ότι η στάση και η στάθμευση απαγορεύεται πρώτον και θέση που βρίσκεται σε κεκλιμένο επίπεδο(ΡΑΜΠΑ) διάβασης ΑΜΕΑ και δεύτερον στους ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ, και τρίτον ότι το ΠΡΟΣΤΙΜΟ ανέρχεται στα 80 ευρώ. Και απέναντι από τον μόνιμα κατειλημμένο χώρο στάθμευσης των ΑΜΕΑ κύριε δήμαρχε υπάρχουν και δυο ΡΑΜΠΕΣ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες οι οποίες όμως και αυτές είναι κατειλημμένες από ΙΧ και μοτοσυκλέτες.
Και ΟΥΔΕΙΣ ενδιαφέρεται. Και ΟΥΔΕΙΣ δείχνει την ανθρωπιά και την ευαισθησία σε αυτούς τους συνανθρώπους μας. Και από πάνω αν τους υπενθυμίσεις τους ΝΟΜΟΥΣ που προστατεύουν τα ΑΜΕΑ και τους πεις απλά να μην παρκάρουν σε αυτό το χώρο, η αν είναι ένστολοι να κάνουν απλα τη δουλειά τους βρίσκεσαι να είσαι ο ΚΑΚΟΣ του χωριού.
Και για να λέμε ότι επακριβώς  ορίζει ο σχετικός νόμος αλλά και ο ΚΟΚ μεταφέρουμε ότι “Αν η παράβαση(παράνομη στάθμευση)συνεχίζεται πέραν των 3 ωρών από την παράβαση της πρώτης, βεβαιώνεται νέα παράβαση, και μετά την πάροδο του δευτέρου τρίωρου γίνεται μεταφορά του παράνομα σταθμευμένου οχήματος με ΓΕΡΑΝΟ”.
 
Και βεβαία να θυμίσουμε ότι πέρυσι ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος σε ανακοίνωση του προς όλους τους επαγγελματίες του νησιού είχε ζητήσει μεταξύ άλλων την ευαισθησία τους  σε θέματα προσβασιμότητας των συνάνθρωπων μας με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
Αλλά ως φαίνεται η ανακοίνωση αυτή δεν τους έχει αγγίξει όλους και σήμερα καλοκαίρι του 2016 εκεί στην τουριστικότατη ΝΑΟΥΣΑ το απάνθρωπο φαινόμενο επαναλαμβάνεται, ενώ οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ όποτε βρεθούν στο χωριό αν και βλέπουν την απάνθρωπη συμπεριφορά κάποιων να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στον ειδικό χώρο των ΑΜΕΑ απλά ΒΛΕΠΟΥΝ, και απλά ΦΕΥΓΟΥΝ όπως ήρθαν.
Όπως άλλωστε δεν βλέπουν και δεν ακούνε ΤΙΠΟΤΑ από ότι συμβαίνει κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες σε κάποια(ευτυχώς όχι σε όλα) νυχτομάγαζα της Γραφικής και τουριστικής ΝΑΟΥΣΑΣ ,όπου όλα ναι μεν ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ αλλά και ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
Και φυσικά κύριοι
Ο ΝΟΩΝ
ΝΟΕΙΤΟ