Τα είπαν μετά από 50 χρόνια!..

Τρίτη, 17 Μάιος 2016 18:11

Του Νάσου Πουλακίδα

 

Έχουν περάσει όλες και όλοι τους τα 60 χρόνια!.. Ήταν συμμαθητές στο 21ο δημοτικό σχολείο Πειραιά (Προμηθέας) στην εξαετία 1961 – 1967. Είπαν, λοιπόν, με τα παραπανίσια κιλά τους, κάποιες, μάλιστα, είναι και γιαγιάδες να πιούν ένα ποτήρι κρασί και να θυμηθούν τα παλαιά. Ποια παλιά, όταν μιλάμε για 50 χρόνια πίσω!.. 

 

 

Έτσι προ ημερών συναντήθηκαν σε γνωστό στέκι του Προφήτη Ηλία έφαγαν και ήπιαν. Βέβαια δεν έδωσαν όλοι το παρών. Απουσίαζαν ο Πουλιμάς, Ο Εκμετζής, ο Κουνέλης, ο Μπουλιέρης. Από ψηλά, όμως, από τον παράδεισο όπου βρίσκονται θα χάρηκαν (είναι σίγουρο) και αυτοί.

 

 
Οι παλαιοί συμμαθητές θυμήθηκαν  τις αταξίες τους, τι είχαν περάσει μαζί για 6 χρόνια, αναφέρθηκαν στους δασκάλους τους και πείραξαν ο ένας τον άλλον!  Ήταν η Β. Μπαλτσαβιά, η Αρετή – ψυχή της παρέας – η Ι. Μπαρμπούνη (αχ, βρε Λουκριτία…) η Μαρ. Πάνου, η Α. Βλαχοπούλου, η  Μ. Σπανού, η Ρένα Καραγιαννάκη, ο Στ. Μέλλιος, ο Λ.  Μπαλάνης, ο Γ. Λακαφώσης, ο Γ. Χρυσοβιτσιώτης (ο ωραίος της παρέας) και ο Νάσος Πουλακίδας – πειραχτήρι και αθεράπευτα Παναθηναϊκός.. Υποσχέθηκαν να τα ξαναπούν σύντομα, αφού η Αρετή ανέλαβε τα  της  νέας συνάντησης. Ευχή στη νέα μάζωξη να παραστούν περισσότεροι!