Υπεύθυνη για την κινητοποίηση η συμπεριφορά της εργοδοσίας, λέει η ΠΝΟ

Δευτέρα, 13 Δεκέμβριος 2021 13:26
Απάντηση στο κάλεσμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για ματαίωση της σημερινής απεργίας, δίνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά της εργοδοσίας εξαναγκάζει την Ομοσπονδία να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες. 
 
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει: 
 
«Σε  σχέση  και σε  απάντηση των  όσων  αναφέρονται στο  από 12-12-2021  δελτίο  τύπου  του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), και, παρακάμπτοντας  προς  το  παρόν τα  όσα προσάπτουν στην Ομοσπονδία μας,  τα  οποία βέβαια δεν ευσταθούν, δηλώνουμε  τα  ακόλουθα:
 
Η  Ομοσπονδία  μας   από  την  πρώτη  στιγμή  της  έναρξης,  μετά  από καθυστέρηση  δύο  και  πλέον  ετών, των  διαπραγματεύσεων με τον ΣΕΕΝ για  την  υπογραφή  νέας  ΣΣΕ  για  τα  έτη  2020 και 2021,  διατυπώσαμε  ξεκάθαρα  και  έντιμα τις  θέσεις  και  τα  αιτήματα μας  τα  οποία  η άλλη πλευρά ‘λησμονώντας’ το γεγονός ότι οι Ναυτεργάτες δεν έλαβαν καμία αύξηση για τα έτη 2020 και 2021, (τελευταία αύξηση 2% το 2019), αρνήθηκε να συζητήσει ουσιαστικά τις θέσεις μας και αντιπρότεινε ‘αυξήσεις’ του 0% για  το  2020  και  1%  για  το  2021  και  μάλιστα  χωρίς αναδρομικότητά. 
 
Η συμπεριφορά αυτή της εργοδοσίας μας εξανάγκασε να οδηγηθούμε στην πρώτη 48ωρη απεργιακή μας κινητοποίηση στις  11και  12  Νοεμβρίου 2021, την οποίαν όμως, για να καταδείξουμε ακριβώς  την  καλοπιστία  μας και ότι δεν ακολουθούμε αδιάλλακτη και αρνητική συμπεριφορά, αναστείλαμε προσωρινά προκειμένου ακριβώς να έχει την άνεση του χρόνου ο ΣΕΕΝ να συσκεφτεί και να βελτιώσει τις προτάσεις του μηδέν  και ένα  τοις  εκατό.
 
Και αντί να  επανέλθει με  συγκριμένη νέα πρόταση, πρότεινε ως ‘βελτιωμένη’ θέση και 1% για τη Σύμβαση του 2022 και μάλιστα να αρχίζει από 01-06-22 και όχι από 01-01-2022, την οποία στη συνέχεια ‘βελτίωσε’ με έναρξη του 1% από 01-01-2022.
 
Έτσι έχουν τα πράγματα, τα οποία αποδεικνύουν και καταδεικνύουν ποιος είναι αδιάλλακτος και ποιος όχι.
 
Η Ομοσπονδία μας, σεβόμενη απολύτως το επιβατικό κοινό επεδίωκε και επιθυμούσε οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί η χρονοτριβή δυστυχώς οδηγεί εκ των πραγμάτων σε δυναμικές εξελίξεις.
 
Με το ίδιο πνεύμα και τις ίδιες αρχές, καλούμε για άλλη μια φορά το ΣΕΕΝ να προσέλθει στα γραφεία  της Ομοσπονδίας μας, Ακτή Μιαούλη  47-49, 3ος όροφος, σήμερα  στις 13.00 μμ, με  τις  νέες ‘ρεαλιστικές’ και  ‘βελτιωμένες’  προτάσεις  του και  εφόσον  πράγματι έτσι έχουν  τα  πράγματα   θα  αναθεωρήσουμε  ανάλογα και  την  στάση μας. Εμείς θα είμαστε εδώ».