Επιστρέφει στην ακτοπλοΐα ο Αντώνης Αγαπητός

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020 10:52

 

Ένα νέο ταχύπλοο προστέθηκε στον ελληνικό ακτοπλοϊκό στόλο από τον παλιό γνώριμο της ελληνικής ακτοπλοΐας Αντώνη Αγαπητό. Πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής» φέρουν τον κ. Αγαπητό πλοιοκτήτη του Speed Cat 1 (πρώην Adriatic Jet).

 

Το Speed Cat 1 έχει ναυπηγηθεί το 2002, έχει μήκος 42,8m, πλάτος 10,6m και μπορεί να ταξιδεύει αναπτύσσοντας ταχύτητα 36 κόμβων, ενώ μεταφέρει 343 επιβάτες, σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονται στο site της προηγούμενης πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου, της κροατικής Adriatica Lines. Το Speed Cat 1 πριν αποκτηθεί από τον κ. Αγαπητό έκανε δρομολόγια στη γραμμή από Βενετία προς τις κροατικές πόλεις Ροβίνι, Πούλα και Πορέτσ.

 

Με το συγκεκριμένο πλοίο ο Αντώνης Αγαπητός επανέρχεται στην ελληνική ακτοπλοΐα δυο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Hellenic Seaways, τον Ιούνιο του 2018, όταν η εν λόγω εταιρεία εξαγοράσθηκε πλήρως από την Attica group με την απόκτηση πρόσθετου ποσοστού 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, σε υλοποίηση της από 26.10.2017 συμφωνίας με την εταιρεία Μινωικές Γραμμές ΑΝΕ (Minoan Lines) για την εξαγορά συνολικά 37.667.504 μετοχών της HSW έναντι τιμήματος τοις μετρητοίς 78,5 εκατ. ευρώ.

 

Ο Αντώνης Αγαπητός ήταν μεταξύ των μικρομετόχων της Hellenic Seaways (περί το 2,5%) και δ/νων σύμβουλος της εταιρείας όταν ήταν σε εξέλιξη η «σύγκρουση» μεταξύ ομίλου Grimaldi και Τρ. Πειραιώς για τον έλεγχο της Hellenic Seaways, η οποία τελικά κατέληξε στον όμιλο Attica Group, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από το 50% της εταιρείας με τη βοήθεια της Τράπεζας Πειραιώς  και μικρομετόχων.