«θα τσακίσω τους πειρατές του Αιγαίου»

Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 08:38
Αποφασισμένος να «τελειώσει» την μάστιγα των παράνομων ναύλων στο Αιγαίο, είναι ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του portcity.gr, σε συζητήσεις που κάνει ο Υπουργός με συνεργάτες του, έχει καταστρωθεί το σχέδιο που θα σταματήσει τις παράνομες ναυλώσεις πολυτελών σκαφών στα νησιά του Αιγαίου και κυρίως σ εκείνα που βρίσκονται κοντά στα στην Τουρκία.
 
Αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στη μαρίνα Ζέας, με τούρκικο σκάφος αναψυχής, το οποίο εντόπισε και σταμάτησε το Λιμενικό, λίγο πριν αποπλεύσει χωρίς ναυλοσύμφωνα, με επιβάτες για τα νησιά.
 
Τέτοια περιστατικά, χρόνια τώρα στερούν από το ελληνικό δημόσιο τεράστια ποσά από την απόδοση ΦΠΑ και λοιπών φόρων, αλλά και το δικαίωμα εργασίας στους έλληνες ναυτικούς και ναυλομεσίτες.
 
«Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουν. Θα τους τσακίσουμε», λέει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος μάλιστα έχει στο μυαλό του τον τρόπο, που δεν είναι απαραίτητο να έχει τη συμβολή, μόνο του Λιμενικού Σώματος!
 
Υπενθυμίζουμε, πως υπερπολυτελή σκάφη νοικιάζονται προς 300.000 ευρώ την εβδομάδα, κι αν δεν τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, το ελληνικό δημόσιο χάνει μέχρι και 70-100 χιλιάδες ευρώ!