Κοντά σε συμφωνία με την κυβέρνηση οι επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού

Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 09:02
Περισσότερο αισιόδοξοι αποχώρησαν από το υπουργείο οικονομικών τα μέλη των συνδέσμων των επαγγελματιών του θαλάσσιου τουρισμού, μετά τη συνάντηση που είχαν με την υφυπουργό, κ. Παπανάτσιου.
 
Το θέμα με «αγκάθι» τον αυξημένο ΦΠΑ που προέκυψε μετά την ΚΥΑ φαίνεται να ξεπερνιέται και να παίρνει παράταση αν και τα μέλη των συνδέσμων περιμένουν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες να υπάρξει και γραπτή δέσμευση.
 
Μεγάλη συμβολή  στην αναζήτηση λύσης, έχει ο Φώτης Κουβέλης και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, αφού σύμφωνα με μέλη των επαγγελματιών άκουσαν τα αιτήματά τους και κατάλαβαν πως με την νέα υπουργική απόφαση ο κλάδος όχι μόνο θα καταστραφεί αλλά θα δώσει περισσότερα πλεονεκτήματα σε ανταγωνίστριες χώρες.
 
Η συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών έγινε με  την πρόεδρο ΣΙΤΕΣΑΠ Ελένη Βρυώνη και Ευθύμη Μπίμπη τον πρόεδρο της ΟΚΕ Γιώργο Βερνίκο τον πρόεδρο Αντώνη Στελιάτο και Αντιπρόεδρο και νομικό σύμβουλο της ΕΠΕΣΤ Μανώλη Στεφανάκη τον πρόεδρο της GYA Μιχάλη Σκουλικιδη τον Γγ της ένωσης πληρωμάτων κάπταιν Απόστολο Κόρακα τον δικηγόρο Άρη Γερονυμάκη και τον Σταύρο Σαρλα.