Με δική του εταιρεία στον διαγωνισμό για τη Μαρίνα Αλίμου ο κλάδος των σκαφών αναψυχής

Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018 08:27
Του Μηνά Τσαμόπουλου
 
Τον δικό τους συνεταιρισμό ίδρυσαν οι επαγγελματίες των σκαφών αναψυχής  και συμμετέχουν στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου σε μία προσπάθεια να  διασώσουν τον κλάδο τους, όπως επισημαίνουν. Είναι ανάμεσα στις εταιρείες και τις κοινοπραξίες που κατέθεσαν στο ΤΑΙΠΕΔ  αίτηση ενδιαφέροντος.
 
«Στόχος μας είναι  μέσα από αυτή την κίνηση να παραμείνει ο επαγγελματικός χαρακτήρας της μαρίνας Αλίμου  ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση του θαλάσσιου τουριστικού επαγγέλματος όπως συμβαίνει τα τελευταία 30 χρόνια» επισημαίνει στο newmoney.gr  ο εκπρόσωπος  της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας για την Ανάπτυξη, Αξιοποίηση και Εκμετάλλευση Δομών Ελλιμενισμού Σκαφών, Πάρης Λουτριώτης και προσέθεσε; «Θεωρούμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο  στην ανάπτυξη του επαγγέλματος και γενικότερη στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».  
 
Στις αρχές του 2018  οι επαγγελματίες του κλάδου των σκαφών αναψυχής  εν όψει της ιδιωτικοποίησης της  μαρίνας Αλίμου, μέσω του  Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ [Μονίμου] Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ ζήτησαν  να μην  δοθεί η μαρίνα που είναι κερδοφόρος όπως επισημαίνουν  σε ιδιώτη αλλά να παραμείνει στο δημόσιο. Ζήτησαν  επίσης τη δέσμευση  για εξασφάλιση των επαγγελματικών τιμολογίων, ενώ επεσήμαναν ότι αν δοθεί η μαρίνα δεν υπάρχει πρόβλεψη για το που θα μεταφερθούν  εκατοντάδες επαγγελματικά σκάφη.
 
«Από το ΤΑΙΠΕΔ μας έχουν πει ότι από τη στιγμή που πωληθεί η μαρίνα μπορούν να μας εξασφαλίσουν  θέσεις για το 60%  των σκαφών το πρώτο χρόνο, για το 40% τον δεύτερο και για το 20% για τον τρίτο. Μετά μας αφήνουν στη τύχη μας. Η μαρίνα Αλίμου είναι μία επαγγελματική μαρίνα με 1.100 θέσεις εκ των ο ποίων το 85% καλύπτουν επαγγελματικά σκάφη και μόλις το 15% είναι ιδιωτικά» επεσήμανε η πρόεδρος τους ΣΙΤΕΣΑΠ, Ελένη Βρυώνη:
 
«Για το επαγγελματικό τιμολόγιο δεν το συζητάνε γιατί δεν μπορεί κανείς να δεσμευθεί και να δεσμεύσει τον επενδυτή ποια πολιτική θα ακολουθήσει. Επίσης, λάβετε υπόψη σας ότι κάθε σκάφος είναι και ένα εργασιακό κύτταρο όπου για την κάθε ναύλωση του απασχολούνται από 3 έως 10 άτομα εν πλω και στην ξηρά, εκτός από τις εργασιακές θέσεις που δημιουργούνται σε περισσότερα από 60 επαγγέλματα υποστηρικτικά στην συντήρηση, διαχείριση, προβολή, και προώθηση της δραστηριότητας. Τα στοιχεία προκύπτουν από  ειδική Μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς που εκπονήθηκε για το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος.»  
 
Όπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες  «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για το που θα πάμε τα επαγγελματικά σκάφη εφόσον πουληθεί η μαρίνα Φλοίσβου.  Εκτός αν  γίνει  από την κυβέρνηση χωροθέτηση μίας άλλης μαρίνας. Είναι πολιτική απόφαση. Είναι εύκολο να κατασκευαστεί μία μαρίνα. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει πολιτική βούληση.  Δεν είμαστε η ελίτ της ναυτιλίας. Είμαστε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κέρδη ετησίως από 10 έως 40 χιλιάδες ευρώ. Αν αυξηθούν τα τιμολόγια, μετά την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας, όπως είναι το λογικό για έναν επενδυτή που θα θέλει να κάνει γρήγορη απόσβεση των χρημάτων που θα δώσει,  δεν θα μένει κεφαλαίο  για συντήρηση των σκαφών μας. Γιατί από 3.000-3.500 που πληρώνουμε τώρα η τιμή για ελλιμενισμό είναι σίγουρο ότι   θα εκτοξευθεί στα  10.000-12.000 ευρώ.  Δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί  και θα σβήσουμε ως κλάδος. Αν στόχος τους είναι να κλείσει ο κλάδος τότε βρίσκονται στον σωστό δρόμο.» 
   
Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ [Μονίμου] Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ με την ιδιότητα του επαγγελματικού φορέα εκπροσώπησης του κλάδου των τουριστικών επαγγελματικών σκαφών και με περισσότερες από 750 επιχειρήσεις μέλη – που είναι ιδιοκτήτες και διαχειριστές σκαφών διαφόρων κατηγοριών, μεγεθών και τύπων, σε όλη την Ελληνική επικράτεια o αριθμός των οποίων ξεπερνά τα 3.000– έχει αρμοδιότητα και σκοπό, μεταξύ άλλων, την παρακολούθηση του πλαισίου και των δομών λειτουργίας του κλάδου και την ανάδειξη του ελληνικού «γιώτινγκ».