Νέα τέλη στα σκάφη αναψυχής. Δείτε τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες 7μετρων και πάνω

Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 09:45
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει αρκετά άρθρα του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το οποίο κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
 
Καταρχήν έντονο προβληματισμό προκαλεί η επιβολή «Τέλους Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων» (ΤΕ.Π.Α.Η) η οποία  θα επιφέρει νέες πρόσθετες επιβαρύνσεις για περίπου 10.000  κατόχους σκαφών με μήκος  επτά μέτρα  και άνω)που ήδη τα τελευταία έτη καταβάλλουν μεταξύ άλλων φόρο πολυτελούς διαβίωσης, αλλά και ελλιμενισμού. Ο υπολογισμός του τέλους θα γίνεται ανά μήνα ή ανά έτος ως εξής:
 
- Για σκάφη από επτά έως οκτώ μέτρα μήκος, υπολογίζεται στα 16 ευρώ ανά μήνα,
 
- από οκτώ έως 10 μέτρα στα 25 ευρώ ανά μήνα
 
- για σκάφη άνω των 12 μέτρων το τέλος θα είναι 8 ευρώ ανά μέτρο υπολογιζόμενο από το πρώτο.
 
Στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για έκπτωση 25% μόνον για τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής. Όμως το αίτημα των επαγγελματιών είναι για 50% έκπτωση.
«Σταματήστε να κρατάτε όλες οι κυβερνήσεις εχθρική στάση απέναντι στο επαγγελματικά τουριστικά σκάφη» επισημαίνουν οι επαγγελματίες και συνεχίζουν: «Δεν είμαστε οι σκαφάτοι του σαββατοκύριακου. Συνεισφέρουμε στην ελληνική οικονομία, ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Θα πρέπει η έκπτωση στα επαγγελματικά σκάφη να είναι 50 και όχι 25%»
 
Το συγκεκριμένο τέλος είχε νομοθετηθεί τόσο επί υπουργίας Γιάννη Παπαθανασίου το 2009 όσο και με τη διαδικασία  fast truck το 2013 επί Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Χρειαζόταν όμως έκδοση κανονιστικής πράξης κάτι που δεν έγινε. Όμως δεν εφαρμόστηκε και τώρα η σημερινή κυβέρνηση θέλει να περάσει  ως τροποποιημένο.  Όπως ειπώθηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης σε πηγαδάκια στη Βουλή, την εφαρμογή του τέλους αυτού στα σκάφη αναψυχής ζητούν επίμονα οι θεσμοί.
 
Στελέχη που ασχολούνται με  τον  θαλάσσιο  τουρισμό εκτιμούν ότι η εφαρμογή  του νέου τέλους θα κάνει δυσβάσταχτη τη συντήρηση ενός σκάφους με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός εκείνων που ελλιμενίζονται σε ελληνικές μαρίνες, το οποίο θα είναι πλήγμα για τον κλάδο.