ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τα Αλευρομουτζουρώματα αναβιώνουν στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Έναν αλευροπόλεμο ξεκινά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στο πλαίσιο του 30ου Καρναβαλιού. Το έθιμο των Αλευρομουτζουρωμάτων θα αναβιώσει την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Παιδική Στέγη).

Το συγκεκριμένο έθιμο κρατά αιώνες. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έθιμο της Σικελίας και άλλοι για μια παράδοση που προέρχεται από τους γελωτοποιούς των Βυζαντινών χρόνων. Μικροί και μεγάλοι, καλυμμένοι με ολόσωμες φόρμες, μαντήλια, μάσκες θα γίνουν μια παρέα σ’αυτή τη γιορτή της Αποκριάς. Η προσυγκέντρωση των πληρωμάτων θα γίνει στις 11 το πρωί στο 27ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας .

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στην πλατεία Χαλκηδόνας ανιματέρ, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί θα περιμένουν  τα παιδιά  από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι με πολλές εκπλήξεις. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να  γίνουν ζωάκια, σουπερ ήρωες, πρωταγωνιστές παραμυθιών με face painting και να χαρούν με τους κλόουν και τα φουσκωτά παιχνίδια.

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 10 το πρωί , στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Παιδική Στέγη), τα μέλη του 1ου και 4ου ΚΑΠΗ Νίκαιας έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τα παιδιά με γαϊτανάκια, καλλιτεχνικά εργαστήρια και μουσική . Συμμετέχει και η Χορωδία των ΚΑΠΗ της πόλης με αποκριάτικα τραγούδια. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διαγενεακού προγράμματος που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου.