Αλλάζει ο χάρτης της ελληνικής ναυτιλίας-Ενίσχυση της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού νηολογίου

Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2020 10:24
Με στόχο να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική σημαία- ελληνικό νηολόγιο και να ανοίξουν θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτικούς, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης κατέθεσε σήμερα ρυθμίσεις που ενέταξε στην τροπολογία του υπουργείου Εργασίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
 
Καταρχήν με την πρώτη ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα ναυτολόγησης Ελλήνων ναυτικών στα υπό ελληνική σημαία πλοία με βάση τις διεθνείς ισχύουσες ΣΣΕ και πιο συγκεκριμένα της ITF που είναι το διεθνείς συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών. Το υπό ελληνική σημαία πλοίο θα έχει πλέον ανταγωνιστικό μισθολογικό κόστος με τους ανταγωνιστές του. Ήταν πάγιο αίτημα της ελληνικής πλοιοκτησίας τα τελευταία 10 σχεδόν χρόνια προκειμένου να υψώσουν τη γαλανόλευκη σημαία στα πλοία τους και να ανοίξουν θέσεις εργασίας και για τα κατώτερα ελληνικά πληρώματα.
 
Από το ΥΝΑ ξεκαθαρίζεται ότι «η ρύθμιση αφορά ΜΟΝΟ τα αμιγώς εμπορικά πλοία άνω των 3000 κοχ -στην ακτοπλοΐα τα πράγματα μένουν ως έχουν- και μόνο ειδικότητες του κατώτερου πληρώματος, καθώς και τις ειδικότητες ανθυποπλοιάρχου και του γ’ μηχανικού».
 
Το μη ανταγωνιστικό λόγω υψηλού κόστους ελληνικό νηολόγιο είχε ως αποτέλεσμα από τα 4.900 ελληνόκτητα πλοία μόλις τα 599 να είναι υπό ελληνική σημαία ποσοστό 12%.
 
Το 1995 σε σύνολο 2.939 ελληνόκτητων πλοίων τα 1.019 ήταν εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο ποσοστό 42%.
 
Όταν ακούστηκε στη Βουλή ότι οι διεθνείς ΣΣΕ προβλέπουν μισθούς γαλέρας ο ΥΝΑ, Γιάννης Πλακιωτάκης απάντησε: «Δεν υπάρχουν μισθοί γαλέρας στη διεθνή ναυτιλία. Βάσει της διεθνούς ΣΣΕ ο μισθός του ναύτη μαζί με τα επιλέξιμα επιδόματα φθάνει τα 2.200 δολάρια ΗΠΑ. Απευθύνομαι στην ελληνική κοινωνία και στον Έλληνα άνεργο συμπολίτη μας και τν ρωτάω. Τα 2.200 δολάρια είναι μισθός γαλέρας;» και προσέθεσε:
 
«Ό,τι ισχύει στα υπό ξένη σημαία πλοία θα ισχύει και για τα υπό ελληνική σημαία».
 
Σύμφωνα με πηγές του ΥΝΑ «σταθερός και πολύ σημαντικός στόχος της κυβέρνησης, είναι η εξασφάλιση θέσεων εργασίας και ο περιορισμός της ανεργίας των ελλήνων ναυτικών.
 
Αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται με τη δυνατότητα εφαρμογής, αποκλειστικά και μόνο στα υπό ελληνική σημαία ποντοπόρα πλοία των διεθνώς αναγνωρισμένων συλλογικών συμβάσεων εργασίας».
 
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους τα αποτελέσματα της παρέμβασης αυτής θα είναι ευεργετικά σε τέσσερις πολύ σημαντικές κατευθύνσεις:
 
1. Αύξηση της απασχόλησης των ελλήνων ναυτικών.
 
2. Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα και προσέλκυση πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο, ώστε να ανακοπεί η πτωτική του πορεία.
 
3. Αυξημένη παρουσία ελλήνων ναυτικών σε υπό ελληνική σημαία πλοία.
 
4. Αυξημένη ελκυστικότητα για το ναυτικό επάγγελμα, αφού ενισχύεται σημαντικά η προοπτική ανεύρεσης θέσης εργασίας.
 
Επίσης, με τις ρυθμίσεις δίνεται η δυνατότητα σε εταιρεία που έχει πλοίο της υπό ελληνική σημαία, αν δεν υπάρχει για προσφερόμενη θέση Έλληνας πλοίαρχος κάτι που ήταν υποχρεωτικό, θα μπορεί να ναυτολογεί αλλοδαπό και να συνεχίζει να βρίσκεται εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο. Στόχος να ενδυνάμωση της ελληνικής σημαίας.
 
Αλλαγές στον συνδικαλισμό
 
Με τις ρυθμίσεις που κάνει το ΥΝΑ επιφέρει αλλαγές και στο συνδικαλισμό. Καταρχήν δεν θα μπορεί να βάζει υποψηφιότητα όποιος έχει τρεις θητείες και είναι άνω των 72 ετών. Δεν έχει αναδρομική ισχύ.
 
Επίσης για να μπορεί κάποιος να συμμετέχει στην εκλογικές αρχαιρεσίες διαδικασία θα πρέπει να αποδεικνύει ότι ασκεί το ναυτικό επάγγελμα με βάσει τον αριθμό του ναυτικού του φυλλαδίου και όχι δια αντιπροσώπου ή με επιστολική ψήφο.
 
KKE: Η τροπολογία της ΝΔ στην ποντοπόρο ναυτιλία καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών
 
Την άμεση αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος προκάλεσε η αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση, στο φορολογικό νομοσχέδιο, που επιτρέπει στους πλοιοκτήτες τη σύνταξη επιχειρησιακών έναντι συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τους ναυτεργάτες, στην ποντοπόρο ναυτιλία.
 
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
 
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που κατ’ απαίτηση των εφοπλιστών κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία, στο φορολογικό νομοσχέδιο, με την οποία επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των ναυτεργατών, ξεκινώντας από τα ποντοπόρα πλοία.
 
Συγκεκριμένα η κυβέρνηση δίνει το ελεύθερο στους πλοιοκτήτες να καταργούν τις ελληνικές κλαδικές ΣΣΕ των ναυτεργατών, εφαρμόζοντας τα “διεθνή κρατούντα” για τα πληρώματα, με τις συμβάσεις πείνας της ITF, με στόχο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Αυτή η πρακτική λειτουργεί τροχιοδεικτικά για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.
 
Την ίδια στιγμή εισάγονται νέοι αντιδραστικοί περιορισμοί στη λειτουργία των σωματείων και τη δράση των ναυτεργατών μέσα στα καράβια, πέραν αυτών που ήδη υπάρχουν.
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ να αποσύρει τώρα την κατάπτυστη τροπολογία, διαφορετικά θα θερίσει θύελλες. Οι ναυτεργάτες και το ταξικό ναυτεργατικό κίνημα δεν θα επιτρέψουν τη μετατροπή των καραβιών σε σύγχρονες γαλέρες, όπως επιτάσσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών.».