Η ΤΕΝ παρήγγειλε τη ναυπήγηση τριών δεξαμενόπλοιων

Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020 12:01
Σε συνεχή ρότα ανάπτυξης βρίσκεται η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Tsakos Energy Navigation (TEN). Πιο συγκεκριμένα, η ΤΕΝ έβαλε παραγγελίες στο ναυπηγεία Hyundai της Νοτίου Κορέας για τη ναυπήγηση τριών δεξαμενόπλοιων Suezmax DP2. Τα πλοία όταν πέσουν στο νερό θα είναι χρονοναυλωθούν άμεσα με τα συνολικά έσοδα για την εταιρεία να ανέρχονται στα 250 εκατομμύρια δολάρια.
 
«Η TEN συνεχίζει την κερδοφόρα πολιτική ελκυστικών μακροχρόνιων ναυλώσεων και αναπτύσσει τον στόλο της σε περιόδους ανταγωνιστικών τιμών κατασκευής», σχολιάζει ο COO Γιώργος Σαρόγλου: «Η αύξηση και η ανανέωση του στόλου παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής μας, η οποία σε συνδυασμό με τη διανομή μερισμάτων και τις εξαγορές μετοχών συμβάλλουν στην πιο ρεαλιστική αποτίμηση των μετοχών στο μέλλον.»
 
Ο στόλος της ΤΕΝ αποτελείται από 65 πλοία διπλού τοιχώματος. Ο μικτός στόλος περιλαμβάνει δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων και LNG με συνολική μεταφορική ικανότητα άνω των 8 εκατομμύριων dwt.
 
Το α΄ τρίμηνο του 2020 τα καθαρά έσοδα για την ΤΕΝ αυξήθηκαν κατά 250% φθάνοντας τα 39,3 εκατομμύρια δολάρια.
 
Ο τζίρος ανήλθε στα 180 εκατομμύρια δολάρια αυξημένος κατά 32 εκατομμύρια σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2019.
 
Τα διαχειριστικά έσοδα διπλασιάστηκαν και έφθασαν τα 54,7 εκατ. Έναντι 27,8 το α’ τρίμηνο του 2019.
 
Το EBITDA έφθασε τα 90 εκατ. Αυξημένο κατά 40% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
 
Ο μέσος όρος της ημερήσιας χρονοναύλωσης ανά πλοίο ήταν 26.629 δολάρια έναντι 21.054.