Η πλατφόρμα Signal Ocean συμπλήρωσε δύο χρόνια και 30.000 πλοία

Τρίτη, 30 Ιούνιος 2020 09:46
Η Signal συμπληρώνει δύο χρόνια από την παρουσίαση της πλατφόρμας Signal Ocean και αποκαλύπτει τα μελλοντικά της σχέδια 
 
 
 
 
Δύο χρόνια μετά την επίσημη παρουσίαση της πλατφόρμας Signal Ocean στα Ποσειδώνια τον Ιούνιο του 2018, η Signal κάνει μια αναδρομή στα ορόσημα της πορείας της μέχρι τώρα και αποκαλύπτει τα μελλοντικά της σχέδια.
 
 
 
Η πλατφόρμα, που τα τελευταία δύο χρόνια εξελίσσεται διαρκώς, σήμερα έχει φτάσει να επεξεργάζεται δεδομένα για 30,000 πλοία όλων των κατηγοριών στις διεθνείς ναυλαγορές.
 
 
Πρόσφατα προστέθηκαν οι ενότητες για τα μικρότερα σε χωρητικότητα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου, ενώ παράλληλα η πλατφόρμα επεκτείνεται σε πλοία μεταφοράς καθαρών παραγώγων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επιπρόσθετα, βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση ολόκληρη η ενότητα για τις ναυλαγορές ξηρού φορτίου. Τέλος, η πλατφόρμα προσφέρει πλέον στο χρήστη πρόσβαση σε νέου τύπου συγκεντρωτικές αναλύσεις δεδομένων καθώς και νέους τρόπους εξαγωγής και αλληλεπίδρασης με αυτά.
 
 
 
«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που η πλατφόρμα της Signal κέρδισε τόσο γρήγορα απήχηση στην αγορά των μεγάλων δεξαμενόπλοιων. Τουλάχιστον 70 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων πετρελαϊκών, ναυλομεσιτικών και πλοιοκτητριών, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας καθημερινά προκειμένου να ενημερώνονται αξιόπιστα για τις διεθνείς ναυλαγορές. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση για όλη τη ναυτιλιακή βιομηχανία, οπότε εργαστήκαμε σκληρά και αντιμετωπίσαμε σημαντικές προκλήσεις για να αυξήσουμε το ποσοστό των αγορών που καλύπτουμε. Η δυνατότητες επέκτασης και γενίκευσης της τεχνολογίας που έχουμε εξελίξει μας βοηθά τώρα σε αυτό, αλλά οι πελάτες και συνεργάτες της Signal είναι εξίσου απαραίτητοι προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε ο COO της Signal, Δημήτρης Τσαπούλης.
 
 
 
To pool πλοίων Aframax της Signal
 
Τον Ιούλιο του 2018 άρχισε να λειτουργεί και το πρώτο pool της Signal απαρτιζόμενο από δεξαμενόπλοια τύπου Aframax. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το pool, Signal Maritime, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας με τους ίδιους ακριβώς όρους, όπως κάθε άλλος πελάτης αυτής, αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για το πως η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό επίτευξης υψηλής απόδοσης σε έναν χώρο πολύπλοκο και κατεξοχήν εμπειρικό. Το Signal Aframax Pool, παρουσιάζοντας κορυφαία απόδοση ημερήσιων κερδών (TCE) παγκοσμίως για τρία συναπτά έτη, κατάφερε να αριθμεί σήμερα 27 πλοία από 13 διαφορετικές πλοιοκτήτριες εταιρείες. Η θεαματική αυτή διεύρυνση του pool οφείλεται τόσο σε οργανικούς παράγοντες όσο και στη συνεργασία της Signal με τη Heidmar τον Ιανουάριο του 2020. Το pool της Signal είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα pool πλοίων τύπου Aframax στον κόσμο και, εκτός από κορυφαία απόδοση, προσφέρει καινοτόμα προσέγγιση στον τρόπο που διανέμονται τα κέρδη και στην ευκολία με την οποία τα πλοία μπορούν να εισέρχονται ή να εξέρχονται.
 
 
 
Στρατηγική συνεργασία στην αγορά ξηρού φορτίου
 
Παράλληλα με την παρουσία μας στις αγορές δεξαμενόπλοιων, έχουμε έντονα επιδιώξει την επέκταση των δραστηριοτήτων μας και στις αγορές ξηρού φορτίου. Τον Οκτώβριο 2019 ενισχύσαμε σημαντικά αυτή την προσπάθεια ολοκληρώνοντας στρατηγική συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες ναυλομεσιτικές εταιρείες στον κόσμο, την Simpson Spence Young. Η ενότητα της πλατφόρμας που αφορά στην αγορά ξηρού φορτίου, βρίσκεται σήμερα σε φάση δοκιμής και αναμένεται να γίνει ευρέως διαθέσιμη μέσα στους επόμενους μήνες.
 
 
 
Συνεργασίες με Entrepreneurs-in-Residence
 
Σε μια προσπάθεια να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο την παρουσία μας στις αγορές ξηρού φορτίου, πρόσφατα επισφραγίσαμε μια νέα συνεργασία, διορίζοντας σε ρόλο Entrepreneur-in-Residence, τον Alexandre Claude, πρώην διευθυντή της ενεργειακής πλατφόρμας SaaS CSN Energy, που έχει, επίσης, συνεργαστεί στο παρελθόν με τις εταιρείες Vattenfall και Freepoint Commodities.
 
 
 
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε στην οικογένεια της Signal έναν ειδικό του βεληνεκούς του Alex. Είμαστε σε συνεχή αναζήτηση συνεργασιών με άτομα ή ομάδες με τους οποίους θα μοιραστούμε το όραμά μας: να ανακαλύψουμε και να εξελίξουμε τεχνολογικές λύσεις που θα βοηθήσουν στην διαμόρφωση του μέλλοντος της εμπορικής ναυτιλίας», δήλωσε σχετικά ο CEO της Signal, Γιάννης Μαρτίνος.
 
 
 
Πρόκειται για ένα δοκιμασμένο μοντέλο καινοτομίας: το 2017 η Signal Ocean συνεργάστηκε με τον Florian Thaler, έναν ειδικό αναλυτή αργού πετρελαίου, που και πάλι από το ρόλο του Entrepreneur-in-Residence, αξιοποίησε την τεχνολογια της Signal «χτίζοντας» πάνω σε αυτή την εταιρεία OilX που προσφέρει λύσεις δεδομένων και ανάλυσης στο χώρο του Oil Trading. Η OilX πρόσφατα ολοκλήρωσε κύκλο χρηματοδότησης από επενδυτές όπως η Citi- group και η GS Caltex. ‘Eχοντας επιπλέον την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, συνεχίζει να κερδίζει σταθερά έδαφος στον χώρο.
 
 
 
Το τοπίο μετά την πανδημία του COVID-19
 
Στο περιβάλλον της τεράστιας οικονομικής αβεβαιότητας που προκλήθηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, η Signal διένυσε μία από τις πιο παραγωγικές περιόδους της σύντομης ιστορίας της, προσαρμοζόμενη άμεσα σε συνθήκες εργασίας εξ αποστάσεως. Στην πραγματικότητα, η ίδια η πλατφόρμα Signal Ocean έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό, για εμάς και για πολλούς από τους πελάτες μας, μέσω των δυνατοτήτων συνεργασίας και επικοινωνίας που παρέχει.
 
 
 
Η Signal συνεχίζει να μεγαλώνει με πάνω από τριάντα νέες προσλήψεις να έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές του έτους και το σύνολο των εργαζομένων πλέον να ανέρχεται στους 121. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος των νέων προσλήψεων με έδρα την Αθήνα ολοκληρώθηκαν μετά τον Μάρτιο του 2020. Το νέο προσωπικό απασχολείται σε διάφορους ρόλους σχετιζόμενους είτε με τη διαχείριση εμπορικών πλοίων είτε με το software engineering και το data science.
 
Τακτικές ενημερώσεις για το Signal Group μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη σελίδα στο LinkedIn:
 
linkedin.com/company/thesignalgroup