Παππάς: Στις 3 Αυγούστου φεύγει από το χρηματιστήριο του Όσλο η Star Bulk

Τρίτη, 30 Ιούνιος 2020 09:44
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση της Star Bulk, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας παγκοσμίως με φορτηγά πλοία, από το χρηματιστήριο του Όσλο, όπου διαπραγματεύεται η μετοχή της από τον Ιούλιοι του 2018.
 
Η διοίκηση εκτίμησε ότι η συνέχιση της διαπραγμάτευσης της μετοχής της στη χρηματιστηριακή αγορά της Νορβηγίας δεν είναι συμφέρουσα αφού οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών είναι δυσανάλογοι με τα έξοδα και το κόστος διαπραγμάτευσης.
 
Η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης στο Oslo Børs θα είναι η 31η Ιουλίου 2020 και η κατάργηση
θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 Αυγούστου 2020.
Οι κοινές μετοχές της εταιρείας θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο Nasdaq
Global Select Market («Nasdaq») κάτω από το σύμβολο «SBLK».
Ως αποτέλεσμα της διαγραφής από το νορβηγικό χρηματιστήριο, η εταιρεία θα τερματίσει επίσης την εγγραφή των κοινών μετοχών της με το Νορβηγικό Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών («VPS»). Ο τερματισμός θα τεθεί σε ισχύ μετά από μια μεταβατική περίοδο, περίπου εννέα μηνών, από τη στιγμή της αποχώρησης – «μεταβατική περίοδος»).
 
Μέτοχοι που έχουν αυτήν τη στιγμή τις μετοχές τους εγγεγραμμένες στο VPS, είτε μεμονωμένα άτομα, οντότητες, μεσίτες ή θεματοφύλακες, μπορούν να επιλέξουν να μεταφέρουν τις μετοχές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τη λήξη της Μεταβατικής Περιόδου για τη διευκόλυνση των συναλλαγών στο Nasdaq.
 
Η εταιρεία βρίσκεται από το 2007 και στην αμερικανική χρηματαγορά. Μάλιστα η θέση της έχει αναβαθμιστεί αφού έχει εξασφαλίσει ναύλα για τον στόλο της μέχρι και το τρίτο τρίμηνο του 2020.
 
Η Star Bulk έχει κεφαλαιοποίηση που διαμορφώνεται στα 759,5 εκατομμύρια δολάρια με στόχο το ένα δισεκατομμύριο.
 
Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται συνολικά από 137 πλοία, χωρητικότητας 15,4 εκατομμυρίων τόνων dw. Από αυτά τα 116 είναι φορτηγά πλοία που την κατατάσσουν στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας με πλοία αυτής της κατηγορίας, 19 δεξαμενόπλοια product και δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
 
Η Star Bulk τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε συνεχόμενες εξαγορές στόλων και συγχωνεύσεις με άλλες εταιρείες.