Σε λειτουργία τα ναυπηγεία της Κίνας-Τι συμβαίνει με τα ελληνόκτητα πλοία

Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2020 07:18
Εν μέσω πανδημίας στην Κίνα οι ρυθμοί στην βιομηχανική αλυσίδα αρχίζουν να ανεβαίνουν με στόχο να επιστρέψουν όλες οι εργασίες στην καθημερινότητα.
 
Η ίδια εικόνα ισχύει και για τα ναυπηγεία της χώρας του Κόκκινου Δράκου. Το ΝΜ δημοσιεύει e-mails από κινεζικές γιάρδες προς τις ναυτιλιακές εταιρείες μέσω των οποίων καταγράφεται η σημερινή κατάσταση.
 
Το ηλεκτρονικό μήνυμα από το CUD(WEIHAI) SHIPYARD CO.LTD επισημαίνει:
 
« Σας ενημερώνουμε ότι τα ναυπηγεία επέστρεψαν στην ομαλότητα όσο αφορά τις επισκευές πλοίων. Οι εργαζόμενοι και ου εργολάβοι εργάζονται κανονικά.
 
Τέσσερα ελληνόκτητα πλοία βρίσκονται τώρα στο ναυπηγείο μας από τις εταιρείες Capital, Laskaridis, Sea traders, Golden Union. (ΥΣ.Βαγγέλη Μαρινάκη-οικ. Λασκαρίδη –Θεόδωρος Βενιάμης).
 
Δεν υπάρχουν ακυρώσεις αλλά οι συνηθισμένες αναβολές και αλλαγές ημερομηνιών.
 
Τώρα η κινεζική κυβέρνηση λαμβάνει πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τους ξένους επισκέπτες οι οποίοι μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.
 
Πλοία που προέρχονται από την Κορέα και την Ιαπωνία μένουν σε καραντίνα στο αγκυροβόλιο για κάποιες ημέρες».
 
Ενημερωτικά ηλεκτρονικά μηνύματα έστειλε και η Cosco:
 
«Λάβετε υπόψη σας ότι οι αρνητικές επιπτώσεις του Covid-19 στα ναυπηγεία του Ομίλου μειώνονται μέρα με την ημέρα και πιστεύουμε ότι τα χειρότερα πέρασαν από την αρχή Μαρτίου. Παρ’ όλα αυτά η κατάσταση στο εξωτερικό χειροτερεύει λόγω της εξάπλωσης του ιού. Για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού οι τοπικές κυβερνήσεις της Κίνας πήραν περιοριστικά μέτρα για τους ξένους που προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες.
 
Όσο αφορά την κατάσταση στις επιχειρήσεις όπως πολύ καλά γνωρίζετε έχουμε κάποιες ακυρώσεις από την χρονική περίοδο της εξάπλωσης του ιού στην Κίνα. Όμως έχουμε και πολλές νέες παραγγελίες από την αγορά. Βασιζόμενοι στο σημερινό σχέδιο παραγωγής που έχουμε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι γιάρδες μας για πλοία μεγέθους από Aframax και πάνω είναι σχεδόν πλήρως καλυμμένες μέχρι τα τέλη του 2020 και κατά 70% το ίδιο ισχύει για τις σχάρες για πλοία μεγέθους μικρότερου των Capes».