Παπαγιαννόπουλος: Βραβείο για έναν σημαντικό Έλληνα της ναυτιλίας

Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2019 09:41
Σε αναγνώριση της προσφοράς του στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και της αφοσίωσής του στην εφαρμογή και προώθηση των «Βέλτιστων Πρακτικών» για την ανάπτυξη του κλάδου
 
Μία από τις σημαντικές μορφές της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας ο Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος βραβεύτηκε με το «2019 Capital Link Maritime CSR Leadership Award» σε αναγνώριση της προσφοράς του στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και της αφοσίωσής του στην εφαρμογή και προώθηση των «Βέλτιστων Πρακτικών» για την ανάπτυξη του κλάδου.
 
Είναι CEO της ναυτιλιακής εταιρείας Common Progress Co και τέως πρόεδρος της BIMCO της μεγαλύτερης ναυτιλιακής ένωσης σε διεθνές επίπεδο με 2.100 μέλη σε περισσότερες από 120 χώρες.
 
Το βραβείο έδωσε ο Νίκος Τσάκος, ο οποίος τόνισε ότι έχουν συνυπάρξει πολλάκις σε κοινές προσπάθειες σε φορείς και οργανισμούς ανά τα χρόνια, πάντοτε με γνώμονα το κοινό καλό ενώ αναφέρθηκε στην πολυμάθεια του Αναστάσιου Παπαγιαννόπουλου ο οποίος «συνδυάζει το πάθος του για τη ναυτιλία με εκτενείς γνώσεις σε πολλά και διαφορετικά πεδία».
 
Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος είπε ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής ναυτιλίας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «μαζί με τους δύο μου κουνιάδους, ακολουθήσαμε στην εταιρεία, κάποιες από τις θεμελιώδεις μας αξίες: «Ο λόγος σου να είναι συμβόλαιο, να φροντίζεις τους εργαζόμενους, να μην χάνεις την καρδιά σου όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, να μην χάνεις το μυαλό σου όταν πηγαίνουν καλά».
 
Ανέφερε ότι είναι ευλογημένος που έμαθε αυτές τις αξίες από τους προκατόχους του, ειδικά από τον πεθερό του Γιώργο Μ.Πατέρα και τον Αντώνη Αγγελικούση πατέρα του Γιάννη και της Άννας Αγγελικούση αλλά και για τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.
 
Τόνισε ότι στη θητεία του ως πρόεδρος της BIMCO, ότι προσπάθησε να αγωνιστεί για πολλά θέματα, όπως η περιβαλλοντική ευαισθησία και η ισότητα των φύλων.
 
Κλείνοντας ο Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος έδωσε έμφαση στο ότι πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς η νέα γενιά είναι καλά εκπαιδευμένη και διαθέτει παγκόσμια θεώρηση των πραγμάτων, κάτι που θα αποδειχθεί πολύ σημαντικό.