Η Sadan Kaptanoglu πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Bimco

Τετάρτη, 15 Μάιος 2019 10:34
Ακόμη πιο ισχυρή παρέδωσε την Bimco στη νέα πρόεδρο Sadan Kaptanoglu, ο απερχόμενος πρόεδρος Αναστάσιος Παπαγιανόπουλος Principal της Common Progress.
 
Η Sadan Kaptanoglu διευθύνουσα σύμβουλος της HI Kaptanoglu Shipping, εξελέγη χθες πρόεδρος της BIMCO - της μεγαλύτερης ναυτιλιακής ομοσπονδίας στον κόσμο - στη Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στον Πειραιά. Είναι η πρωτη γυναίκα πρόεδρος της Bimco.
Η κα. Kaptanoglou χαρακτήρισε μεγάλο προνόμιο την ανάληψη της προεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της BIMCO σε αυτή την κρίσιμη εποχή αλλαγής για ναυτιλία. 
Σημειώνεται ότι η BIMCO είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη διεθνή οργάνωση που εκπροσωπεί τους εφοπλιστές και έχει την ικανότητα να διαμορφώνει καλύτερα τους μελλοντικούς κανονισμούς για τη ναυτιλία στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO)., πρόσθεσε η κα. Kaptanoglu .
H νέα πρόεδρος καλείται να διαχειριστεί τα θέματα των καυσίμων μειωμένου θείου αλλά και των μέτρων για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακος από τα πλοία.
Η BIMCO εκπροσωπεί 1.900 μέλη ναυτιλιακές εταιρείες, ναυλομεσίτες κ.λ.π. από περισσότερες από 120 χώρες. Σήμερα εκπροσωπεί το 58% του παγκόσμιου στόλου με βάση υπολογισμούς τους DWT ενώ τρία χρόνια πριν εκπροσωπούσε το 54% του παγκοσμίου στόλου. Ο κ. Παπαγιανόπουλος κατείχε τη θέση του προέδρου τη διετία 2016-2018. Επί της θητείας του ο ρόλος της Bimco ενισχύθηκε περαιτέρω, όπως προκύπτει και από τα προαναφερόμενα στοιχεία.