Το PCAI πλατινένιος χορηγός στο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017, υποστηρίζοντας το έργο της Δανάης Στράτου «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα»

Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 14:57
Το PolyecoContemporaryArtInitiative (PCAI),με όχημα την τέχνη, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, χορηγιών και διεθνών συνεργασιών επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη πλατινένια χορηγία στο έργο της Δανάης Στράτου «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα», που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017.
 
Φιλοσοφία του PCAI, είναι η ανάδειξη καλλιτεχνικών έργων που εστιάζουν στις πραγματικές ανησυχίες, επικοινωνούν την επιστημονική γνώση και δημιουργούν ουσιαστικό διάλογο, παράγοντας αυθεντική έρευνα και νέα μοντέλα καλλιτεχνικής παραγωγής.
 
Άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Polyeco, τοPCAI στηρίζει για τρίτη φορά το θεσμό των Αισχυλείων.Στο πρόσφατο παρελθόν έχει υποστηρίξει έργα σημαντικών εικαστικών όπως της Ελένης Πανουκλιά (2016) και της Αιμιλίας Μπουρίτη (2015), αναγνωρίζοντας ότι η Ελευσίνα είναι ένας τόπος που χαρακτηρίζεται από ιστορικότητα και ταυτόχρονα σηματοδοτεί τη βιομηχανική πορεία της χώρας. 
 
Το έργο της Δανάης Στράτου «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα»πρόκειται γιαμια μεγάλης κλίμακας in situ εγκατάσταση, ειδικά φτιαγμένη για το ΠαλαιόΕλαιουργείο και την Ελευσίνα. Με βασικά υλικά το χώμα και το νερό, και με κυρίαρχο μορφολογικό στοιχείο το πήλινο αγγείο, το έργο έρχεται σε διάλογο με την πλούσια ιστορική διαστρωμάτωση της Ελευσίνας από την αρχαιότητα ως τη μακροχρόνια βιομηχανική ιστορία της πόλης και τη δομή της σήμερα.
 
Ο Διευθυντής του PolyecoContemporaryArtInitiativeκαι Εκτελεστικός Πρόεδρος της PolyecoGroup, κύριος Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, παρευρέθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στα εγκαίνια του έργου. «Το PCAI στηρίζει με συνέπεια κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το φεστιβάλ των Αισχυλείων που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας εδώ και 43 χρόνια.Το αντικείμενο των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή της και είναι τιμή μας να συμβάλλουμεστη μετάβαση της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021»δήλωσε ο κ. Πολυχρονόπουλος. 
 
Το έργο της Δανάης Στράτου θα εκτίθεται έως τα μέσα Οκτωβρίου.
 
Διάρκεια: 9 Ιουνίου - 30 Ιουλίου & 19 Αυγούστου - 15 Οκτωβρίου
Ώρες : 18:00- 23:00
Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας