Τέλος από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ν. Διαμαντής

Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2020 16:10
Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του κ. Νίκου Διαμαντή από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο Πρόεδρος  του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την παραίτηση του κ. Νίκου Διαμαντή από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
 «Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί τα τελευταία πέντε  χρόνια σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα, όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Από το 2014 όταν και αναλάβαμε τη Δημοτική Αρχή, στηρίξαμε με κάθε μέσο τη λειτουργία του και καταφέραμε όλοι μαζί να ξαναβρεθεί  το εμβληματικό θέατρο της πόλης μας μεταξύ των μεγάλων θεατρικών οργανισμών της χώρας.
 
Στόχος μας ήταν, και τον έχουμε επιτύχει, να δημιουργήσουμε ένα θέατρο ανοιχτό στους Πειραιώτες και την κοινωνία, με σημαντικές παραστάσεις, δράσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες προσελκύουν πλήθος κόσμου, θεατρόφιλων και όχι μόνο.
 
Μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τα προηγούμενα πέντε χρόνια, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ετήσια χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Θεάτρου, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής και φυσικά  τον Δήμο Πειραιά ο οποίος είναι και ο μόνιμος χρηματοδότης  του θεάτρου μέσω του Ο.Π.Α.Ν., η οποία πρόσφατα ανανεώθηκε και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια,  με το ποσό των 800.000 ευρώ το χρόνο.
Παράλληλα, δώσαμε από την πρώτη μέρα και καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του αυτά τα πέντε χρόνια, την απαιτούμενη ελευθερία και χώρο στη διοίκηση του θεάτρου, προκειμένου απερίσπαστα να διαχειριστεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και την εν γένει καλλιτεχνική δημιουργία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Νίκο Διαμαντή για την πενταετή  συνεργασία.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την ιστορική του αξία και τη σημασία του για τους δημότες και την πόλη,  είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα.
Η επιλογή της νέας διοίκησης θα υπηρετεί τις ίδιες αρχές και την ίδια φιλοσοφία την οποία η Δημοτική Αρχή καθορίζει. Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να στηρίζουμε τον Πολιτισμό στην πόλη μας».
 
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ο ο Πρόεδρος  του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά  Ιωσήφ Βουράκης,  ενήργησε όλο αυτό το διάστημα και όσο βρίσκεται σ αυτή την θέση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, τα χρήματα των οποίων δείχνει ότι σέβεται.
Το «μάζεμα» των οικονομικών του Θεάτρου, ήταν δευτερευούσης σημασίας, μπροστά στην ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας με τους έχοντες την ευθύνη στη διαχείριση των πόρων του Δήμου.
Σαφώς και τα έξοδα σε μια περίοδο που η χώρα προσπαθεί να συνέλθει από την δεκαετή κρίση, θα πρέπει να ελέγχονται μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
Και ως συνεπής και έμπειρος επιχειρηματίας κι ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα απ΄τον καθένα πως πρέπει να λειτουργεί η υπηρεσία του.
Αξιόλογοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις που χρειάζονται για το χτίσιμο της αξιοπιστίας ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη!