Απόστολος Μανούσος: «Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε τον Κορυδαλλό στους πολίτες»!

Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2019 08:36
Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών, οι υποψήφιοι κάνουν γνωστές τις θέσεις τους, μιλώντας με τους δημότες, στους δρόμους, στα καφενεία στα καταστήματα.
Λόγια χιλιοειπωμένα σκέφτονται πολλοί, που τις περισσότερες φορές μένουν εκεί. Ωστόσο οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν το χαρακτηριστικό να συμπίπτουν με ακόμη δύο εκλογικές αναμετρήσεις και πιθανά, σύμφωνα και με τα σενάρια που κυκλοφορούν και με εθνικές εκλογές.
 
Η κομματική προτίμηση του καθενός είναι δικαίωμά του. Στην Τοπική αυτοδιοίκηση όμως, ο δημότης πρέπει να επιλέξει με σύνεση τον εκλεκτό του, που θα τον αντιπροσωπεύει για αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης του.
 
Έχουμε αποφασίσει εδώ στο portcity.gr να προβάλλουμε τις υποψηφιότητες εκείνες που δείχνουν, πως έχουν να δώσουν στον τόπο τους, επειδή είναι νέοι,  με φρέσκιες και σύγχρονες ιδέες και τρόπο σκέψης και δεν έχουν διαβρωθεί από το νέκταρ της εξουσίας παλαιότερα.
 
Μια τέτοια περίπτωση νέου ανθρώπου με όρεξη για προσφορά, είναι του οικονομολόγου και καθηγητή Απόστολου Μανούσου, ο οποίος ζώντας στον Κορυδαλλό, βιώνει καθημερινά τα προβλήματα. Ως νέος πατέρας εξηγεί κάποιους από τους λόγους που πρέπει να αναβαθμιστεί η πόλη, η οποία και με την έλευση του μετρό δείχνει να περνά σε άλλο στάδιο.
 
 
Απόστολος Μανούσος: 
 
Έχοντας πλήρη επίγνωση όλων των προβλημάτων και των ελλείψεων που αντιμετωπίζει ο Κορυδαλλός μας,η γειτονιά μας, ειδικά τα τελευταία 13 χρόνια σκέφτηκα πως ήρθε πλέον ο καιρός να αλλάξουμε σελίδα, να βοηθήσουμε τον Δήμο μας να αναβαθμιστεί.
Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να ζούμε σε μία μετριότητα, να αφήνουμε τις τετραετίες να περνούν, να μην βλέπουμε κανένα έργο το οποίο θα βελτίωνε την καθημερινότητά μας και να χορταίνουμε από ανεκπλήρωτες προεκλογικές δεσμεύσεις της παρούσας δημοτικής αρχής. Το ειδικό σχολείο φιλοξενείται ακόμα σε containers, ενώ στα λατομεία για τρίτη φορά τάζονται αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα περασμένα χρόνια Περιφερειακοί Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί έκλεισαν, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει η καθημερινότητα των νέων οικογενειών. Με ανύπαρκτη δημοτική συγκοινωνία και χώρους στάθμευσης ενόψει του ερχομού του Μετρό στην πόλη μας, ενός τόσο σημαντικού έργου υποδομής που μας βρίσκει ανοχύρωτους αντί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης.
Μη θέλοντας να μένω πια άπραγος σε αυτό το θλιβερό θέαμα στασιμότητας, προχειρότητας, και παλαιοκομματισμού του Δήμου μας, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα με το συνδυασμό «Κορυδαλλός-1 Βήμα Μπροστά» του Νίκου Χουρσαλά, γιατί πρόκειται για μία ομάδα που πιστεύει στην έννοια της συμμετοχής και απαρτίζεται από νέους ανθρώπους που έχουν ιδέες, οράματα κι επιδιώξεις.
Συμμετέχω ενεργά στις επερχόμενες εκλογές του Δήμου μας γιατί ο Κορυδαλλός είναι η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, αγαπώ και φιλοξενεί την οικογένειά μου. Γιατί η πόλη χρειάζεται όραμα, έμπνευση, πρόγραμμα και κυρίως μεράκι.
Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε το Δήμο στον πολίτη. Να δημιουργήσουμε μία πόλη ανθρώπινη, λειτουργική, φιλική προς το δημότη, ελκυστική προς τον επισκέπτη.
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
Ο Απόστολος  Μανούσος  γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να διαμένει μέχρι σήμερα στον Κορυδαλλό μαζί με τη σύζυγο και τον γιο του. 
Αποφοίτησε από το 2ο λύκειο Κορυδαλλού και είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομολόγου από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, MSc στον τομέα Logistics του Πανεπιστημίου Πειραιώς και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με σκοπό την απόκτηση του δεύτερου MSc τίτλου του. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών ήταν πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του τμήματός του. 
Το 2004 διετέλεσε ως υπεύθυνος αποθηκών στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Εργάζεται ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στο γραφείο διαχείρισης των παιδικών σταθμών του δήμου Κορυδαλλού. 
Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο δήμαρχο Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά και συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του «Κορυδαλλός - 1 Βήμα Μπροστά».