Η CelestyalCruisesγια τρίτη συνεχή χρονιά «επιμορφώνει» μαθητές και εκπαιδευτικούς των νησιών του Αιγαίου

Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2018 12:37
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχιμήδης» που υλοποιείται το 2018 στη Σάμο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.300 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού
 
Η CelestyalCruisesσυνεχίζει να υποστηρίζει, εμπράκτως, δράσεις που στοχεύουν στην κατάρτιση και την εκπαίδευση, επικεντρώνοντας την προσοχή της στη νησιωτική Ελλάδα, όπου οι μαθητές της δεν λαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες στη γνώση  με εκείνες, των παιδιών των μεγάλων αστικών κέντρων. Η εταιρεία, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θεοχαράκη,ένα Ίδρυμα με πρωτοποριακό ρόλο στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τόσο για νέους, όσο και δια βίου μάθησης, υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχιμήδης», το οποίο παρουσιάζει μια σειρά σύγχρονων προσεγγίσεων της γνώσης των θετικών επιστημών, με έναν τρόπο δημιουργικό και δια-δραστικό, τόσο για τους μαθητές, όσοκαι για τους εκπαιδευτικούς. Η δράση που εγκαινιάστηκε επίσημα το Μάρτιο σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Σάμου, παρουσία τοπικών φορέων, εκπαιδευτικών του νησιού και εκπροσώπων όλων των συντελεστών, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Σάμου.
 
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την κατάρτιση των εκπαιδευτικών του νησιούτον Απρίλιο του2017, με την ευγενική υποστήριξη της Celestyal Cruisesκαι αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιοτου 2018, για το σύνολο της σχολικής κοινότητας, 1.300 μαθητές, όλων των βαθμίδων.Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τους μαθητές κοντά στις θετικές επιστήμες, μέσα από ευχάριστες βιωματικές εμπειρίες, συστήνοντας τους με ενδιαφέροντα τρόπο βασικές επιστημονικές έννοιες. Παράλληλα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς παρουσιάζει και προωθεί μια σύγχρονη αντίληψη για τηδιδακτική μεθοδολογία, εισάγοντας στη ροή των εκπαιδευτικών ωρών ερευνητικές δραστηριότητες, οι οποίες στηρίζονται στησυλλογικότητα και τη συνεργασία. 
 
Εμπνευστές και εισηγητές του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί, κύριος Άρης Μαυρομμάτης, ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών, διδάσκων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Καλών Τεχνών και ο κύριος Απόστολος Παπανικολάου, ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών, Msc Διδακτικής Μαθηματικών.
 
Σύμφωνα με την κα Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises. πρόκειται να καλύψει όλα τα σχολεία του νησιού, κατά το σχολικό έτος 2017-2018, προσεγγίζοντας περισσότερους από 1.300 μαθητές και καθηγητές της Σάμου.«Μέσα από το συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας προσπαθούμε κάθε χρόνο να ενισχύουμε τις τοπικές  κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας, στοχεύοντας στην βαθύτερη και ουσιαστική ανάπτυξη τους. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με θέρμη το σημαντικό έργο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αρχιμήδης», προσφέροντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν τη μαγεία των θετικών επιστημών, μέσω νέων και σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων».