Κραυγή απόγνωσης από Λιμενικό για τις μεταθέσεις!

Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 22:39
Με αφορμή την περίοδο των μεταθέσεων στο Λιμενικό Σώμα, έχει «ανοίξει» η συζήτηση για την … αξιοκρατία αυτών των μεταθέσεων. Είναι προφανές πως στη χώρα που ζούμε, αιώνες τώρα «βασιλεύει» το ρουσφέτι, το βόλεμα και ο … μπάρμπας στη Κορώνη. Υπάρχουν άνθρωποι που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές, μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους και τις περισσότερες φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το τελευταίο διάστημα δε, με τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών οι συνθήκες και ο φόβος των ανδρών του Λιμενικού που αντιμετωπίζουν την απόγνωση αυτών των ανθρώπων, είναι πέρα από τα ανθρώπινα όρια.
 
Το portcity.gr, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης αρκετών παραπόνων και παρατηρήσεων από πλευράς των ανδρών του Λιμενικού που καταγγέλλουν αθέμιτες μεθόδους με αφορμή τις μεταθέσεις.
 
Διαβάστε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας ένστολου Λιμενικού που υπηρετεί στην πρώτη γραμμή: 
 
 
 
Επιστολή διαμαρτυρίας 
Αξιότιμε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ  της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ
 
Ονομάζομαι Κουλουριώτης Γρηγόριος, Επικελευστής Λ.Σ και είμαι στέλεχος του Λιμεναρχείου Σάμου/ΚΕΑ όπου υπηρετώ από το 2010 έως σήμερα.
 
Τα τελευταία 4 χρόνια ζητώ μετάθεση πάντα προς Κ.Λ.Βόλου/ΚΕΑ αφού είναι ο τόπος συμφερόντων μου. Γνωρίζω πως πολλά προβλήματα με τις οργανικές θέσεις έχουν προκύψει έπειτα από τον Καλλικράτη και μια μετάθεση σε ανωτέρα Υπηρεσία είναι σχετικά δύσκολη διότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων αιτείτε για την ίδια θέση. Δεν ζήτησα ποτέ να μετατεθώ εφόσον δεν το δικαιούμαι σε αριθμό μορίων. Ζητώ απλά αυτό που δικαιούμαι σε περίπτωση που υφίσταται θέση και έχω τον απαιτούμενο αριθμό μορίων μιας και αυτό είναι το κυρίως μέτρο σύγκρισης μεταξύ των αιτούντων. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε το Λιμενικό Σώμα είναι μικρό και όλοι ξέρουμε πάνω κάτω ποιοί είναι οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις που μας ενδιαφέρουν κλπ. Από τις περσινές μεταθέσεις γνώριζα πως από Κ.Λ.Βόλου/ΚΕΑ τελούσαν υπό μετάθεση (04) τέσσερις συνάδελφοι γιατί είχαν συμπληρώσει από το προβλεπόμενο από το Π.Δ μεταθέσεων χρόνο παραμονής τους στο τόπο συμφερόντων που όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι (08) έτη. Η οργανική σύνθεση του Κ.Λ.Βόλου/ΚΕΑ είναι (10) άτομα. Τη περίοδο εκείνη και αν θυμάμαι καλά στο Κλιμάκιο υπηρετούσαν (13) άτομα.
 
Εφόσον λοιπόν μεταθέτονταν και οι (04) τέσσερις συνάδελφοι θα άνοιγε ουσιαστικά μια θέση και θα μπορούσα να μετατεθώ και εγώ έπειτα από (06) έξι χρόνια στη παραμεθόριο περιοχή γνωρίζοντας  πως από τους συναδέλφους που είχαν αιτηθεί για την ίδια Υπηρεσία ήμουν πρώτος σε αριθμό μορίων. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε ποτέ ,μόλις δύο συνάδελφοι μετατέθηκαν και οι άλλοι δύο παρέμειναν σε Κ.Λ.Βόλου/ΚΕΑ. Αν και θα έπρεπε αυτή μου την επιστολή να την κάνω από πέρυσι  αποφάσισα να περιμένω ένα χρόνο ακόμα και στις φετινές μεταθέσεις να μετατεθώ επιτέλους στο τόπο συμφερόντων μου. Τώρα που τελείωσαν τα συμβούλια μεταθέσεων και έμαθα πως το αποτέλεσμα για άλλη μια χρονιά δεν είναι θετικό δεν μπορώ παρά να σας γράψω αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας μιας και θεωρώ πως η Ομοσπονδία πρέπει σε κάποια θέματα να μην κάνει πίσω, μήτε να κλείνει μάτια και αυτιά σε περιπτώσεις που κυριολεκτικά βγάζουν μάτια! 
 
Δεν γνωρίζω πως ακριβώς παίρνονται οι αποφάσεις μέσα σε ένα Συμβούλιο μεταθέσεων και πιθανών να μην μάθω ποτέ. Πείτε μου όμως αγαπητοί συνάδελφοι, έπειτα από (07) επτά  ολόκληρα χρόνια υπηρεσίας στη παραμεθόριο περιοχή που όπως γνωρίζετε έβραζε και συνεχίζει ακόμα τα τελευταία χρόνια με την μετανάστευση και όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα στέλεχος του Λ.Σ, πως μπορώ εγώ ή όποιος συνάδελφος που δεν μπορεί να γυρίσει στο σπίτι του κυρίως γιατί δεν αντιμετωπιζόμαστε όλοι το ίδιο, πως λοιπόν και πόσο μπορεί να αντέξει?
 
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η Διοίκηση αποφασίζει και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου να βοηθά συναδέλφους που αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα αφήνοντας τους στο τόπο συμφερόντων τους και δεν τους μεταθέτει. Το αρνητικό σε αυτή τη κατάσταση είναι πως δεν τους βγάζουν εκτός οργανικών θέσεων πιάνοντας έτσι μια θέση ενός άλλου στελέχους που επιθυμεί και δικαιούται πάνω από όλα να πάει. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το Κ.Λ.Βόλου/ΚΕΑ. Το να βοηθάς ένα συνάδελφο πατώντας έναν άλλο στο λαιμό δεν φαίνεται τόσο λογικό. Και εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι που περιμένουν χρόνια να πάνε στο τόπο συμφερόντων τους χρειαζόμαστε βοήθεια, έχουμε και εμείς προβλήματα, έχουμε και εμείς μεγάλους σε ηλικία γονείς που μας χρειάζονται κοντά τους, έχουμε και εμείς προσωπικά ζητήματα, αλλά είχαμε, έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε το σθένος να υπηρετούμε όπου μας διατάξει η Υπηρεσία και να μην βρίσκουμε ή εφεύρουμε διαφόρους τρόπους να παραμείνουμε στη θέση μας και να φορτώνουμε την υποχρέωση μας σε κάποιον άλλο συνάδελφο ή συναδέλφωσα.
 
Κλείνοντας λοιπόν σας αναφέρω και σας ρωτώ Κύριε Πρόεδρε και Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ, που είναι η Ομοσπονδία σε αυτές τις περιπτώσεις? πως επιτρέπει το άδικο μεταξύ συναδέλφων? πως αφήνει και συμφωνεί στη παραμονή μερικών μετά το πέρας της οκταετίας (και πολύ παραπάνω σε μερικές περιπτώσεις) υπηρεσίας στο τόπο συμφερόντων? Και τέλος πως επιτρέπει να μένουν στελέχη τόσα πολλά χρόνια στη παραμεθόριο περιοχή ενώ κάποτε φώναζε πως μετά το πέρας πενταετίας δεν θα πρέπει κανείς συνάδελφος να παραμένει εκεί?
 
Κύριε Πρόεδρε και Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ  μου οφείλετε μια απάντηση και απαιτώ να μου δώσετε μια λογική εξήγηση στα παραπάνω ερωτήματα μου. Είστε σε αυτή τη θέση για να μας εκπροσωπείτε πάνω από όλα. 
 
ΥΓ 1 Κύριε Πρόεδρε πόσοι είναι οι συνάδελφοι στο Κ.Λ.Βόλου που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το μέγιστο της οκταετίας και γιατί?
ΥΓ 2 Επιθυμώ να πάρουν θέση όλα τα μέλη του Δ.Σ της Π.Ο.ΕΠ.Λ.Σ καθώς είναι ζήτημα που δεν αφορά εμένα μόνο προσωπικά.
Μετά τιμής 
Επικελευστής Λ.Σ
Κουλουριώτης Γρηγόριος