Επίθεση σε εισαγγελέα και λιμενικούς στα Εξάρχεια

Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2019 07:32
Επίθεση από αγνώστους δέχτηκαν λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ της Πέμπτης  στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στην οδό Ερεσού, ένας εισαγγελέας και άνδρες του λιμενικού οι οποίοι τον συνόδευαν.  
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της επίθεσης τους απέσπασαν ένα όπλο, τραυμάτισαν δύο από τους άνδρες συνοδείας, ενώ διερευνάται εάν οι επιτιθέμενοι πήραν από τον δικαστικό λειτουργό και ορισμένα έγγραφα. 
 
Ο δικαστικός λειτουργός βρισκόταν με τη συνοδεία στην περιοχή προκειμένου να πραγματοποιήσει κάποια έρευνα για ναρκωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες του Λιμενικού είχαν εντοπίσει και συλλάβει το απόγευμα της Πέμπτης έναν Ιρακινό ο οποίος κουβαλούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Ο συλληφθείς ανέφερε στις Αρχές ότι τα προμηθεύτηκε από κτήριο το οποίο τελούσε υπό κατάληψη στα Εξάρχεια. Έτσι το κλιμάκιο των λιμενικών ζητώντας τη συνδρομή του εισαγγελέα μπήκαν στο κτήριο για έλεγχο και συνέλαβε δύο γυναίκες. Την ώρα που έβγαιναν από το οίκημα στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, δέχθηκαν την επίθεση. 
Στο κτήριο εντοπίστηκε 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης και ένα όπλο. Η κατάσταση αργά το βράδυ της Πέμπτης ήταν εξαιρετικά συγκεχυμένη ως προς το συμβάν. Όσον αφορά στους δύο λιμενικούς τραυματίες, είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Τον έναν τον τραυμάτισαν με μαχαίρι, ενώ τον άλλον τον ξυλοκόπησαν. Επισημαίνεται πως οι επιτιθέμενοι άρπαξαν τις τσάντες των δυο λιμενικών αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν μέσα είχαν και τον οπλισμό τους. 
Την υπόθεση διερευνά η κρατική Ασφάλεια αλλά και το Λιμενικό. Στην περιοχή των Εξαρχείων αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. 
 
 
Το Δελτίο Τύπου του Λιμενικού:
 
Τραυματισμός στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά από απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα αγνώστων στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια νομότυπου ελέγχου σε οικία για ναρκωτικά
 
Βραδινές ώρες χθες 04/04/2019, κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ (08) στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, μετέβη σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου διενεργήσει έρευνα αναφορικά με υπόθεση ναρκωτικών ουσιών η οποία ήταν σε εξέλιξη.
Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τον Εισαγγελικό Λειτουργό εξερχόμενα από την ως άνω οικία και ενώ είχαν συλλάβει δύο (02) γυναίκες, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα πενήντα (50) περίπου ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Ο Εισαγγελικός Λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα.
Αποτέλεσμα της επίθεσης σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ήταν να τραυματιστούν δύο (02) από τα στελέχη του, ενώ κατά την διάρκεια της εμπλοκής αφαιρέθηκαν από αυτούς τσαντάκια με προσωπικά αντικείμενα και τον ιδιωτικό τους οπλισμό, μία δε εκ των δύο (02) γυναικών που είχαν συλληφθεί διέφυγε. 
Τα ανωτέρω στελέχη του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενα.
Στην οικία που διενεργήθηκε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ζυγαριά ακριβείας. 
Τέλος σημειώνεται ότι κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα.