Συγκλονιστικό βίντεο με τον «Ήρωα» Λιμενικό Κυριάκο Παπαδόπουλο, να μιλά στον Σωτήρη Δανέζη

Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018 10:51
Η εκπομπή Ορίζοντας του Σωτήρη Δανέζη, κατέγραψε σε ανύποπτο χρόνο τις προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού να σώσουν τα εκατοντάδες παιδιά προσφύγων που διασχίζουν το Αιγαίο σ ‘ ένα ταξίδι γεμάτος κινδύνους.
 
Κάθε χρόνο διαδοχικά κύματα μεταναστών και προσφύγων φτάνουν στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Ποια μπορεί να είναι η τύχη αυτών των παιδιών; Τι κινδύνους αντιμετωπίζουν και πως καταλήγουν στα κυκλώματα των διακινητών; Ο Ορίζοντας παρουσιάζει την οδύσσεια των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών.
 
 
Ο Δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης, περιγράφει για τον 44χρονο αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος: 
 
«Χάραζε το πρώτο φως όταν είδαμε να πλησιάζει μια μικρή λαστιχένια βάρκα φορτωμένη ζωές. Παιδιά σφιγμένα σε αγκαλιές, γυναίκες με το κεφάλι χωμένο στους ώμους, μια ηλικιωμένη με τα χέρια απλωμένα στον ουρανό...Χιλιάδες σαν κι αυτούς θα ακολουθούσαν τους επόμενους μήνες. Ο Κυριάκος και το πλήρωμα του ΠΛΣ 602 ήταν εκεί για να πάρουν τον φόβο τους, για να τους δώσουν λίγη ελπίδα ακόμα.
Για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν από τα τουρκικά παράλια στη Λεσβο, τη διετία 2015-16, η Ελλάδα είχε το πρόσωπο και τη δύναμη του 44χρονου υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου. 
Βγήκαμε μαζί στη θάλασσα για το ντοκιμαντέρ του ΟΡΙΖΟΝΤΑ "Οι Μεγάλοι Ταξιδευτές".  
 
 

Οι Μεγάλοι Ταξιδευτές | ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ (2015) from Sotiris Danezis on Vimeo.