Οδηγίες από την CLIA για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Σάββατο, 08 Φεβρουάριος 2020 18:38
«Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών κρουαζιέρας και των πληρωμάτων είναι και παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητα για τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA και τα μέλη της, τα οποία, μαζί, εκπροσωπούν πάνω από το 90% της παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας».
 
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον κορονοϊό και τον αντίκτυπο στον κλάδο, προσθέτοντας ότι τα μέλη της υιοθέτησαν συγκεκριμένο πρωτόκολλο για επισκέπτες και πληρώματα που έχουν ταξιδέψει από και προς τη Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου.
 
Συγκεκριμένα, από τις 7 Φεβρουαρίου 2020, τα μέλη της CLIA απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει από την Κίνα, έχουν επισκεφτεί ή έχουν περάσει μέσω αερολιμένα από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου, μέσα σε διάστημα 14 ημερών πριν από την επιβίβαση τους.
 
-Επίσης απαγορεύεται η επιβίβαση σε όλα τα άτομα που, μέσα σε 14 μέρες πριν από την επιβίβαση τους, έχουν έρθει σε επαφή, έχουν βοηθήσει οποιονδήποτε που έχει διαγνωστεί ή ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό ή που είναι υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανό κρούσμα κοροναϊού.
 
-Θα πραγματοποιούνται επίσης εξονυχιστοί έλεγχοι πριν από την επιβίβαση για λόγους πρόληψης, ενώ θα δοθεί η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη σε οποιονδήποτε φέρει συμπτώματα του κοροναϊού.
 
Όπως τονίζεται, σε συντονισμό με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και τις ρυθμιστικές αρχές, η CLIA και τα μέλη της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του κορονοϊού και θα τροποποιούν αυτές τις πολιτικές αντίστοιχα με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή για την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος.
 
«Ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι από τους πιο καλά εξοπλισμένους και έμπειρους για τη διαχείριση και την παρακολούθηση των συνθηκών υγείας των επιβαινόντων, με μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης επιδημιών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, τα κρουαζιερόπλοια είναι εφοδιασμένα με ιατρικές εγκαταστάσεις και γιατρούς διαθέσιμους 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε περίπτωση ασθένειας και για την πρόληψη της μετάδοσης ασθενειών» τονίζεται στην ανακοίνωση.