Celestyal Cruises: Τρία βραβεία στα Tourism Awards 2019

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 09:41
Δύο χρυσά βραβεία κι ένα ασημένιο απονεμήθηκαν στη Celestyal Cruises στα Tourism Awards 2019. Η εταιρεία τιμήθηκε με χρυσό βραβείο στις κατηγορίες «Πρωτοβουλίες επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου» και «Fam & press trips», ενώ ασημένιο βραβείο απέσπασε στην κατηγορία «Τουριστική ανάπτυξη/Συνεισφορά στην τοπική ή εθνική οικονομία».
 
Η Celestyal Cruises βραβεύτηκε με γνώμονα τόσο τη συνολική προσφορά της στον τομέα της κρουαζιέρας, όσο και την αφοσίωσή της στην προώθηση της ελληνικής φιλοξενίας και των μοναδικών ελληνικών προορισμών.
 
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έλαβε χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Πρωτοβουλίες επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου», έπειτα από τις εντατικές προσπάθειές της για την ενίσχυση των ροών εισερχόμενου τουρισμού, μέσα από την επιμήκυνση της περιόδου εκτέλεσης των δρομολόγιων της στο Αιγαίο και με προσθήκη νέων χειμερινών δρομολογίων. Επίσης, με το «άνοιγμα» της προς σημαντικές αγορές, εκτός από την προσέλκυση νέων επιβατών, δημιουργεί το υπόβαθρο και για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς στοχεύει σε αγορές που μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στη διατήρηση του τουρισμού 365 μέρες τον χρόνο, κάτι που αποτελεί κεντρική προτεραιότητα και πρωτοβουλία του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού.
 
Επιπλέον, οι προσπάθειες της εταιρείας να καθιερωθεί ως ένα διεθνές  brand την οδήγησαν στην κατάκτηση του χρυσού βραβείου και στην κατηγορία «Fam & press trips». Απευθυνόμενη σε κοντινές, αλλά και σε μακρινές αγορές, διοργάνωσε πληθώρα ταξιδιών εξοικείωσης για μεγάλα τουριστικά γραφεία, αλλά και δημοσιογράφους, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τη διαφορετική προσέγγιση και φιλοσοφία κρουαζιέρας, αλλά και την ιδιαιτερότητα της ελληνικής φιλοξενίας, τόσο εν πλω, όσο και στην ξηρά. Από τον Απρίλιο έως και το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου, τον Νοέμβριο, πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 15 ομαδικά fam trips, τα οποία έφεραν στην Ελλάδα περισσότερους από 320 εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από 10 διαφορετικές χώρες, ενώ παράλληλα η εταιρεία οργάνωσε ένα διευρυμένο πρόγραμμα επισκέψεων και φιλοξενίας για 215 δημοσιογράφους από σημαντικά διεθνή κλαδικά, επιχειρηματικά και lifestyle ΜΜΕ.
 
Τέλος, η εταιρεία κατέκτησε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Τουριστική ανάπτυξη/Συνεισφορά στην τοπική ή εθνική οικονομία», για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της Ελλάδας. Το βραβείο αυτό αναδεικνύει δράσεις μέσα από τις οποίες η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει ισχυρές οικονομικές σχέσεις συνεργασίας, επενδύοντας στα νησιά τα οποία επισκέπτεται, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και στοχεύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Η εταιρεία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο homeporting στη χώρα, αγγίζοντας το 70%, ενώ με τις δραστηριότητές της συμβάλλει ενεργά στην οικονομία, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, εξασφαλίζοντας στην Ελλάδα εκατοντάδες εκατομμύρια έσοδα. Συνολικά, η ετήσια συνεισφορά της Celestyal Cruises στην εθνική οικονομία άγγιξε τα 102,5 εκατ. ευρώ.
 
«Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά για αυτή την αναγνώριση, καθώς αφορά όσα σταθερά καταφέρνουμε να πετύχουμε κάθε χρόνο. Φέτος είμαστε ακόμα περισσότερο χαρούμενοι, γιατί η επιτυχία αυτή σφραγίζει την αφοσίωσή μας σε έναν στόχο πολύ ουσιαστικό, όπως είναι και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Κι αυτό δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχε μία πολύ δυνατή και αφοσιωμένη ομάδα τόσο στη στεριά, όσο και στα πλοία μας, που αξίζουν και αυτοί με τη σειρά τους ένα μεγάλο μπράβο!» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κρις Θεοφιλίδης.
 
Tα βραβεία Tourism Awards, τα οποία διοργανώθηκαν από την έκδοση Hotel & Restaurant του ομίλου Boussias Communications, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Marketing Greece και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), αποτελούν πλέον θεσμό στον χώρο του Τουρισμού, καθώς για έκτη συνεχή χρονιά βραβεύουν τις καλύτερες πρωτοβουλίες στον κλάδο, ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές που υποβάλλονται κάθε χρονιά.
Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με τις βραβευμένες εταιρείες να έχουν επιλεγεί από τα μέλη της κριτικής επιτροπής.