Κέρκυρα: Εγκαίνια του νέου σταθμού εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας

Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2018 10:19
Ο νέος σταθμός υποδοχής επιβατών κρουαζιέρας εγκαινιάστηκε χθες στην Κέρκυρα, με την παρουσία του γ.γ. Λιμένων, Χρήστου Λαμπρίδη.
Πρόκειται για μια αίθουσα 1.000 τ.μ. που καλύπτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, το κόστος της οποίας προσέγγισε περίπου τις 500.000 ευρώ και καλύφθηκε αποκλειστικά από τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε. (ΟΛΚΕ. Α.Ε.)
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λαμπρίδης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ, Σπυρίδωνα Στεφανίδη, για την πρόσκληση και συνεχάρη τη Διοίκηση και τους εργαζομένους, καθώς κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εγκαταστήσουν μια μεγάλης χρησιμότητας υποδομή, η οποία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στον κόσμο της ναυτιλίας και στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί, ενώ τόνισε ότι «το έργο ολοκληρώθηκε σε μια ιδιαίτερη συγκυρία κατά την οποία η χώρα έχει ήδη μπει σε πορεία ανάπτυξης, ενώ το τέλος της μνημονιακής περιόδου συμβαδίζει με την προσπάθεια να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της στην οικονομία και κυρίως στην κοινωνία».
Επιπλέον, ο κ. Λαμπρίδης ανέφερε ότι με αυτό το έργο του επιβατικού σταθμού θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία, «γιατί δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να χρησιμοποιηθεί ακόμη περισσότερο το λιμάνι της Κερκύρας ως λιμάνι αφετηρίας και προορισμού της κρουαζιέρας».