ΟΛΠ: Αύξηση στα τιμολόγια κρουαζιέρας από 24% - 40% από το 2020!

Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2018 09:55
Ανησυχία τις τελευταίες ημέρες στους χρήστες του λιμανιού του Πειραιά μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της ΟΛΠ αυξήσεων στα τιμολόγια λιμένος για την κρουαζιέρα που ξεπερνούν το 24% και μπορεί να φτάσουν έως το 40% και θα ισχύσουν  από το 2020, ενώ επιβάλλονται επιπροσθέτως χρεώσεις που δεν υφίστατο έως σήμερα.
 
Ο ΟΛΠ αιτιολογεί την νέα τιμολογιακή του πολιτική επισημαίνοντας στο γράμμα που έστειλε στους χρήστες ότι οφείλεται στη βελτίωση υπηρεσιών και εγκαταστάσεων.
 
Κύκλοι της κρουαζιέρας αντιδρούν και επισημαίνουν ότι  «μετά την επαναφορά των κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά 2016 – 2017 – 2018 λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία, αντί να το εκμεταλλευτούμε το γεγονός αυτό και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί ή ακόμα και να αλλάξουμε περαιτέρω ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τους απομακρύνουμε» και συνεχίζουν:
 
«Αυτό βέβαια συμβαίνει ακριβώς τη στιγμή που οι Τούρκοι  ανακοίνωναν στη διεθνή έκθεση στο Miami Seatrade ότι θα εφαρμόσουν την επιδότηση των εταιρειών κρουαζιέρας και tour operators ανά επιβάτη που θα επισκέπτεται τουρκικά λιμάνια.
Η επιδότηση αυτή θα είναι 25 – 45 € ανά επιβάτη ανάλογα με την εποχή».
 
«Δεν έπρεπε να γίνουν νέες προβλήτες στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς είναι ήδη πνιγμένο», λένε κύκλοι της κρουαζιέρας και προσθέτουν πως λύση, θα ήταν το Στάδιο Ειρήνης και φιλίας για να μπαίνουν τα … θηρία!
 
Όσον αφορά για την θέση του ΟΛΠ και τους λόγους των αυξήσεων , οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν:
 
«Η αναφερόμενη δικαιολογία για βελτίωση υπηρεσιών και εγκαταστάσεων δεν έχει βάσεις μια που ορισμένα έργα μικρής εμβέλειας που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στο μεγάλο λιμάνι αφορούν καθαρώς εργασίες συντήρησης εγκαταστάσεων και εξυπηρέτηση πλοίων και επιβαινόντων».
Στο μεταξύ τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν όπως επισημαίνουν χρήστες  του λιμανιού και αναφέρουν:
 
- Πιλότοι και Πλοηγίδες.
 
- Διακίνηση πλοίων και διαχείριση λιμένος.
 
- Προσφερόμενες Υπηρεσίες Αρχών.
 
- Κυκλοφοριακό χάος πόλης
 
- Και πολλά άλλα.
 
- Προσθέτοντας τώρα και το θέμα κόστους υπηρεσιών και λιμένος, ο Πειραιάς, γίνεται μη ανταγωνιστικός.
 
Το ερώτημα που θέτουν είναι «Γιατί λοιπόν να προτιμηθεί ο Πειραιάς από τις εταιρείες κρουαζιέρας;» και προσθέτουν:
 
«Είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρηθεί ο Πειραιάς ως hub της ανατολικής Μεσογείου.
Ελπίζουμε να ενημερωθούν τα αρμόδια Υπουργεία και να παρέμβουν πριν είναι πολύ αργά. Η τιμολογιακή λιμένων – αεροδρομίων και γενικά χρεώσεις που αφορούν τον τομέα τουρισμού θα πρέπει να συζητούνται και να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των συναρμόδιων Υπουργείων με κοινό σκοπό βέβαια να βελτιωθούν οι Υπηρεσίες, να παραμείνει το τουριστικό μας προϊόν ανταγωνιστικό και να απολαύσουμε περαιτέρω ανάπτυξη συμπεριλαμβανομένου και του θαλάσσιου τουρισμού».