Ο πραγματικός survivor είναι ο Έλληνας φορολογούμενος!

Σάββατο, 15 Ιούλιος 2017 09:47
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
Και να που η Ελλάδα όλη, ασχολείται με τον Ντάνο που του έκαναν υποδοχή ήρωα στο νησί του τη Σκιάθο!
Προφανώς και ο Δήμαρχος ήθελε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το … τρομερό επίτευγμά του και έδωσε «θέαμα» στο λαό!
Από την άλλη το νεόνυμφο ζεύγος Ρουβά, πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, για να πάρει τις ευχές του Προκόπη Παυλόπουλου.
 
Παρεμπιπτόντως, όσοι παντρεύεστε αυτό τον καιρό τηρείστε τη σειρά προτεραιότητας, γιατί το πρόγραμμα του Προέδρου είναι βεβαρημένο!
 
Φαντάζομαι όλοι οι Έλληνες έχουν αυτό το δικαίωμα της ευχής από τον πρώτο πολίτη της χώρας!
 
Η αλήθεια είναι πως ειδήσεις ή ειδησούλες σαν κι αυτές, μας κάνουν να σκάμε ένα χαμόγελο ή μειδίαμα όπως το βλέπει κανείς, μέσα στο γκρίζο όχι λόγω καιρού καλοκαίρι.
Γιατί η καθημερινότητα,  αυτά που βιώνει ο έλληνας φορολογούμενος είναι σκληρή. 
 
Αυτός, είναι ο πραγματικός survivor της ζωής. Ο αληθινός μαχητής που προσπαθεί μέσα σ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν επιβάλλει οι πολιτικές όλων των εγχώριων «σωτήρων» και όχι οι θεσμοί, να σταθεί όρθιος.
Νοικοκύρηδες ήταν οι περισσότεροι μέχρι πριν λίγο καιρό κι έχουν καταντήσει καθημερινοί επισκέπτες στα γκισέ των τραπεζών και των δημόσιων υπηρεσιών για να ρυθμίσουν οφειλές.
 
Έφτιαξαν ομάδες ανθρώπων που θα χρωστούν μια ζωή, που θα ζουν με τον βραχνά της κατάσχεσης.
Και μια γενιά νέων ανθρώπων που περιμένουν πως και πως να ξεμπερδέψουν με τις εδώ υποχρεώσεις τους (σπουδές-στρατός) για να την κάνουν για το εξωτερικό.
 
Κανείς δεν βλέπει πέρα από την μύτη του. Όλοι κοντόφθαλμοι οι πολιτικοί μας ζουν για το σήμερα και την καρέκλα που δεν πρέπει να χαθεί πάση θυσία.
 
Προτιμούν να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία, απ το να κάνουν το αυτονόητο, να περιορίσουν τις δημόσιες σπατάλες και τις στρατιές των υπαλλήλων που προσλαμβάνουν, προκειμένου να φτιάξουν ένα κανονικό κράτος.
Και δεν σκέφτεται κανένας τους πως αν τους πεθάνουν οι συνταξιούχοι και φύγει η νεολαία, δεν θα έχουν από που να τα παίρνουν.
 
Κάτι όμως θα σκαρφιστούν.
 
Πολυμήχανο σαν τον Οδυσσέα το πολιτικό προσωπικό, έχει καταφέρει να περνάει αυτό καλά, μαζί με τους αγαπητούς κι αγαπητικούς!
 
Ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα, που κάνει συναυλίες συγκεντρώνοντας τρόφιμα γι αυτούς που έχουν ανάγκη!
Λίγο αυτό να βάλουμε στο μυαλό μας! Το 2017, όπως τη δεκαετία του 80 μαζεύτηκαν οι καλλιτέχνες για να πουν το θρυλικό «we are the World” για την Αφρική, στην Ελλάδα κάνουμε κάτι ανάλογο!
 
Έχουμε όμως τον ήλιο και τη μαγκιά μας!
 
Κρίμα γι αυτή τη χώρα που γέννησε τόσους και τόσους ήρωες.
 
Και το χειρότερο είναι πως αν κάποια στιγμή καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε, πάλι τα ίδια θα πάθουμε. Γιατί συνηθίσαμε πια σ αυτή τη μιζέρια. Κι όπως λέει ο ποιητής:
 
«Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις»