«Έχει ο Θεός…»

Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 10:07
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
Δεν είναι ότι το ακούς από τον κόσμο, μόνο τις άγιες μέρες του Πάσχα ή των Χριστουγέννων. Προσαρμόζεται ανάλογα με την περίσταση. Κι αν είναι 15αύγουστος, τότε βοηθά η Παναγιά.
 
Κι όμως, αυτό το έχει ο Θεός και η παναγιά, μας έχει σώσει.
 
Σίγουρα για να αντέχουμε τόσα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, μία από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και εσχάτως από τον ΣΥΡΙΖΑ και αύριο ποιος ξέρει από ποιον, όντως οφείλεται στα Θεία!
 
Κάποιο αόρατο χέρι προστατεύει τον Έλληνα και τη βγάζει καθαρή, είτε αν έχει μείνει χωρίς δουλειά, είτε αν του έκοψαν τη σύνταξη, είτε αν αναγκάστηκε να αλλάξει χώρα!
 
Βαθιά θρησκευόμενο το έθνος μας, όσο κι αν κάποιοι ΣΥΙΖΑΙΟΙ βγάζουν τα απωθημένα τους τώρα, μια με το Άγιο Φως, μια με τα θρησκευτικά κτλ. Κι αλήθεια αναρωτιέται κανείς, γιατί όλοι αυτοί οι … ψευτοταλιμπάν, που από τη μια κατηγορούν το Άγιο Φως κι από την άλλη σπεύδουν πρώτοι να το προμηθευτούν στην εκκλησία το βράδυ της Ανάστασης, δεν έβγαζαν όλα αυτά τα «εςώψυχά» τους προεκλογικά;
 
Τι καλά που θα ήταν αν έβγαιναν όλοι αυτοί να έλεγαν στο θεοσεβούμενο πλήθος πριν από τις εκλογές: « Κύριοι εμείς είμαστε άθεοι. Αν βγούμε θα κόψουμε το Άγιο Φως, θα καταργήσουμε τα θρησκευτικά στο σχολείο, θα ξαναγράψουμε την ιστορία και εν τέλει, ότι ξέρατε μέχρι σήμερα ξεχάστε το. Η αλήθεια είμαστε εμείς!
Αλλά βλέπεις, προεκλογικά οι ψήφοι είναι πολύτιμοι. Μετά έρχονται οι πολιτικές ορκωμοσίες,  οι πολιτικές κολοτούμπες, τα γεμιστά κ.ο.κ.
 
Έχει ο Θεός λοιπόν. Αυτό άκουγες όλες τις ημέρες που πέρασαν από τον απλό κόσμο που περιμένει, χρόνια τώρα, για να μην πω αιώνες τη λύτρωσή του!
 
Η πολιτική Ανάσταση που υπόσχονται όλοι οι πολιτικοί, είναι τελικά ένα όνειρο ανεκπλήρωτο αφού ως άλλοι ψευδοπροφήτες, υπόσχονται τη Γη της Επαγγελίας, χωρίς όμως να ξέρουν το δρόμο.
 
Ας είναι. Για τον κόσμο, όντως έχει ο Θεός. Αυτοί δεν έχουν Θεό που τον κοροϊδεύουν.
 
Από την άλλη, καλό είναι να την φοβούνται και την οργή του Θεού. Αργά ή γρήγορα έρχεται για όλους!