Ο Ρεχάγκελ, ο Τσίπρας και το “sweet” 2019!

Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 10:32
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
Όταν πιθανά η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί το 2019 να προχωρήσει σε περεταίρω περικοπές των συντάξεων, θα πει απλά: αυτά τα μέτρα είναι ψηφισμένα! Από το 2017. Εσείς τα ψηφίσατε κύριε Τσίπρα. Και τώρα μας εγκαλείτε γιατί τα εφαρμόζουμε;
 
Κάπως έτσι θα είναι η συζήτηση στη Βουλή στο όχι και πολύ  μακρινό μέλλον, μπας και καταλάβουμε το παραμύθι που μας πουλάνε και οι μεν και οι δε!
 
Προφανώς και είμαστε «δεμένοι», δεν υπάρχει αμφιβολία. Κι αν δεν υπάρξει κάποιος πολιτικός που θα πάρει επιτέλους γενναίες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου, θα χάσουμε κι άλλες γενιές.
 
Έτσι όπως νομοθετούν τα χρόνια της κρίσης, αναρωτιέται κανείς αν πράγματι υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της χώρας και των ελλήνων, ή αν πράγματι είναι τόσο άχρηστο το πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί να διαχειριστεί μια κρίση, από την οποία άλλες χώρες στην ίδια μοίρα μ εμάς, αργά ή γρήγορα βγήκαν!
 
Αν κάποιος έχει καταλάβει γιατί υπάρχει ακόμη η κρίση στη χώρα μας και τον λόγο που δεν έχουμε  βγει στις αγορές, καλό είναι να το εξηγήσει στον κόσμο.
Δεν γίνεται τα υπόλοιπα κράτη να έκαναν αυτές τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις  ώστε να έχουν και πάλι αξιοπιστία και να δανείζονται, μιας που όλος ο κόσμος με δανεικά ζει, κι εμείς να μην έχουμε κάνει τίποτα από αυτές.
 
Το μόνο που κάνουμε είναι να θεσπίζουμε και να ανακαλύπτουμε νέους φόρους.
 
Είναι  μεταρρύθμιση οι φόροι;
 
Γιατί αν ο στόχος του να πετύχω τα πλεονάσματα που ζητούν οι θεσμοί, μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τους φόρους, τότε είναι αδιανόητο να πληρώνει ο ελληνικός λαός τόσους οικονομολόγους , υπουργούς αλλά και τεχνοκράτες.
 
Αυτό, μπορεί να το πετύχει και ο μανάβης της γειτονιάς!
 
Το ζήτημα είναι, γιατί να έχουμε τόσο σπάταλο κράτος;
Κι αφού λοιπόν έχουμε τόσο σπάταλο κράτος, γιατί συνεχίζουμε και κάνουμε προσλήψεις στο δημόσιο;
Αλλά και γιατί δεν το μειώνουμε το δημόσιο;
 
Τι ζητάω τώρα κι εγώ!
Να γίνουμε ένα κανονικό κράτος από τη μια στιγμή στην άλλη!
 
Μεταξύ μας, καλύτερα θα τα πήγαινε στη θέση του πρωθυπουργού ο Όττο Ρεχάγκελ, παρά εκείνοι που μας διοικούν στα χρόνια της κρίσης.
Γιατί πολύ απλά, μόνο αν βρεθεί ένας άνθρωπος να μας πείσει πως μόνο ενωμένοι οι έλληνες μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο, τότε θα δούμε αυτό το περιβόητο φως στο τούνελ της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται οι επαγγελματίες πολιτικοί μας!