Πιο έντιμο για τον Αλέξη να πει συγνώμη, παρά να το πάει μέχρι τέλους!

Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 10:47
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
Πάει κι αυτός ο χρόνος. Αυτό που λέει ο σοφός λαός μας κάθε πέρσυ και καλύτερα, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.
Γιατί τα τελευταία 7 χρόνια της κρίσης, έχει ανατραπεί κάθε λογική σ αυτό τον τόπο.
Όποιος ισχυρίζεται ότι κρίση είναι θα περάσει, είναι βαθιά νυχτωμένος και χωρίς αν το καταλάβει θα βρεθεί στα γνωστά αδιέξοδα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή χιλιάδες συμπολίτες μας.
 
Τι γίνεται πολιτικά;
 
Απολύτως τίποτα!
 
Στη χώρα που ο διχασμός ζει και βασιλεύει, που ο κάθε υπουργός ή βουλευτής κονταροχτυπιέται στα παραθύρια της ενημέρωσης για το ποιος τα έχει κάνει λιγότερο σκατά, δεν υπάρχει καμία, μα καμία σωτηρία.
Κι όσο ο Σόϊμπλε και η παρέα του βλέπουν ότι δεν μπορούμε σα λαός να μοιράσουμε δυο γαϊδουριών άχυρα, τόσο θα μας κουνάνε και τα πέντε δάχτυλα μαζί!
Το ότι απ τον δεύτερο χρόνο της κρίσης, το ανύπαρκτο όπως αποδεικνύεται πολιτικό σύστημα δεν κάθισε σ ένα τραπέζι  και συντεταγμένα να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα, είναι απορίας άξιο!
 
Τέλος πάντων.
 
Πάμε στο διά ταύτα.
 
ΣΥΡΙΖΑ κι Αλέξης Τσίπρας.
 
Δυστυχώς, όσο κι αν ο κόσμος πίστεψε πως θα φέρει κάτι άλλο από αυτό που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 40 χρόνια, απογοήτευσε.
Και η ευθύνη είναι αποκλειστική του Πρωθυπουργού.
 
Δεν θα σταθώ στα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, που μεταξύ μας, σε έναν βαθμό και λόγω της συνήθειας, οι έλληνες ψηφίζουμε εκείνον που θα τάξει τα πιο πολλά κι ας ξέρουμε ότι είναι ψέμα.
 
Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας που είναι τόσο νέος και στην ηλικία και στον πολιτικό στίβο, βάζει τις βάσεις για να θάψει αυτό το ίδιο το πολιτικό του μέλλον.
 
Του δόθηκε η δυνατότητα να αλλάξει κάποια πράγματα στην Ευρώπη όταν έπρεπε, όμως έκανε πίσω.
 
Ο Συνάδελφός του Ρέντσι, κοντά ηλικιακά, έπραξε το αντίθετο από αυτό που έκανε ο Τσίπρας, όταν έγινε το δημοψήφισμα.
Κι εμείς εδώ, μείναμε ν αναρωτιόμαστε πως γίνεται να μιλούν οι πολιτικοί μας για κυρίαρχο κράτος, αφού τελικά δεν αποφασίζουμε για τίποτα.
Ακόμη και στο πιο απλό, την αποδεδειγμένη ανθρωπιστική κρίση που έχουμε, και αν θα διαθέσουμε από το μικρό πλεόνασμα λόγω της εξοντωτικής φορολογίας φυσικά, σε μικροσυνταξιούχους, πρέπει να πάρουμε έγκριση!
 
Φαίνεται ότι για το μόνο που δεν χρειάζεται έγκριση, είναι για το αν θα προσλάβουμε μετακλητούς, ή θα ανοίξουμε γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, για να βολευτούν κι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι!
 
Εδώ που φτάσαμε, κι αφού το πολιτικό σύστημα είναι αποφασισμένο να μην συγκρουστεί με συμφέροντα και δανειστές ενωμένο, οι πρόωρες εκλογές μοιάζουν περισσότερο από ποτέ πιο κοντά.
 
Κι όχι πως ο Κυριάκος, την επομένη αν γίνει κυβέρνηση θα λύσει όλα τα προβλήματα ως διά μαγείας, αλλά ο Τσίπρας, όσο κάθεται στην εξουσία, του κάνει κακό!
 
Η απειλή του, ότι εκλογές θα γίνουν το 2019, μόνο αρνητική εξέλιξη θα έχει στο κόμμα του και τον ίδιο.
 
Πιο έντιμο γι αυτόν είναι να ζητήσει συγνώμη για όσα υποσχέθηκε και προσπάθησε να κάνει αλλά δεν κατάφερε, παρά να το πάει μέχρι τέλους.
Ίσως έτσι, σώσει το μέλλον του. 
 
Γιατί αλλιώς, η πρώτη φορά αριστερά, θα θαφτεί για τα καλά στα ντουλάπια της ιστορίας!