Απάθεια και αποβλάκωση! Οι ήρωες, δεν πολεμούν πια σαν Έλληνες!

Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2016 14:08
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
Θαρρείς πως βλέπεις τον κόσμο, σαν αυτές τις ταινίες με τα ζόμπι, τα οποία προχωρούν με το βλέμμα στο κενό χωρίς να ξέρουν που πηγαίνουν.
 
Κάπως έτσι δείχνει η Ελλάδα!
 
Δεν υπάρχει κάποια άλλη λογική εξήγηση στο γεγονός πως κάπου αλλού, Βρυξέλλες συγκεκριμένα, γίνονται συζητήσεις τόσο καιρό και συμφωνούνται πράγματα, αδιανόητα για όλους τους νοήμονες της υφηλίου, εκτός από τους Έλληνες.
 
Οι οποίοι δέχονται χωρίς αντίδραση, όλα όσα υπογράφουν οι κυβερνώντες.
Και βάζω μέσα στους κυβερνώντες και τους προηγούμενους, για να μη θεωρηθεί ότι υποστηρίζω τον Κυριάκο και δεν γουστάρω τον Τσίπρα.
 
Κι αν στα πρώτα χρόνια της κρίσης, ήταν όπως και αν το κάνουμε κάπως ξαφνικό και μέχρι να το συνειδητοποιήσεις σου είχαν κόψει ήδη τον πρώτο μισθό, τώρα δεν έχεις δικαιολογία.
 
Εφτά χρόνια είναι αυτά. Κι έχουν κόψει ότι δεν κόβεται. Κι όμως αντέχουμε ακόμη!
 
Τώρα η χώρα δεσμεύεται μέχρι το 60, κι αν κάνεις μια βόλτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα δεις χαβαλέ, χαρωπά τσιτάτα και έναν απίστευτο ωχαδερφισμό!
Χτύπα κι άλλο, που θα έλεγε κι ο ποιητής. Όμως, έχει αναρωτηθεί κανένας απ΄όλους εμάς αλήθεια, που έχουν πάει όλα αυτά τα λεφτά που μας έχουν κόψει τόσα χρόνια;
 
Αλήθεια, από το 2009, έχουν κόψει μισθούς συντάξεις επιδόματα, έχουν μπει φόροι παντού, πληρώνουμε ενοίκιο στα σπίτια μας, κι όλα αυτά γιατί το χρέος μας ήταν μεγάλο.
 
Μάλιστα. Να το δεχτώ.
 
Που στο διάολο πήγαν τα λεφτά που μας πήρατε;;;
 
Γιατί δεν έχει μειωθεί το χρέος αφού γι αυτό μας τα κόψατε όλα αυτά και μας βάλατε επιπλέον φόρους;
 
Ποιος αλήθεια θα απαντήσει σ αυτό;
 
Κι έπειτα, δεσμεύετε τη χώρα για τόσα χρόνια και πουλάτε δημόσια περιουσία έναντι λίγων ψωροευρώ!
Ρε μάγκες, δικό σας νομίζετε είναι το μαγαζί και βάζετε αβέρτα υπογραφές; Τι περάσατε την Ελλαδίτσα το σπίτι σας που νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε ότι γουστάρετε;
 
Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν σ αυτόν τον τόπο.
 
Το κυριότερο; Χωρίς απαντήσεις και αντιδράσεις.
 
Ο Έλληνας έχει πάθει μια αποχαύνωση, μια αποβλάκωση και στο μόνο που αρέσκεται είναι στην επανάσταση του καναπέ. Του φέισμπουκ ντε, του μεγαλύτερου ρουφιάνου, που ο καθείς, ανάμεσα στα ξύδια που πίνει κάθε σαββατόβραδο που το διαφημίζει κιόλας, πετάει και μια φωτογραφία του Τσε, με τη λεζάντα: πούστη Σόιμπλε, τα έβαλες με λάθος ανθρώπους!
Μια χαρά βρίσκει και τα κάνει ο Σόιμπλε, μη στεναχωριέστε. Όταν ο παππούς σου Ελληναρά μου ανάγκαζε τον Τσώρτσιλ να τον παρομοιώσει με ήρωα, γιατί είχε τα «κάκαλα» ν αντισταθεί αν και μικρός στον μεγαλύτερο της εποχής, ούτε που το φανταζόταν πως εσύ σήμερα, θα διέσυρες την ιστορία και τα όνομά του στην υφήλιο.
 
Και δεν είναι ότι γελάνε μαζί μας για τις κυβερνήσεις που έχουμε, οι οποίες φυσικά έχουν αποδειχτεί ότι πιο γελοίο έχει περάσει από την πολιτική ζωή της χώρας.
Γελάει που συνεχίζεις να δέχεσαι αυτό το πολιτικό σύστημα, το οποίο και εν τέλει, καλά σου κάνει ότι σου κάνει!
 
Συνέχισε Έλληνά μου να πιστεύεις ότι ένα μαγικό χέρι, θα έρθει να δώσει χαστούκι στον Ερντογάν, στον Ράμα ή στον Σκοπιανό ακόμη που δεν θέλει πολύ να σου βγάλει κι αυτός γλώσσα, ενώ για όλα τελικά φταίει ο Γερμανός.
 
Κι όχι η δική σου η κακιά η μοίρα,  που γκρινιάζεις συνεχώς, χωρίς να έχεις διάθεση να αλλάξεις τη ζωή σου!
 
Γιατί, δυστυχώς έτσι όπως τα χεις κάνει σήμερα, δεν ζεις. Απλά επιβιώνεις!