Ευθύνες όμως; Θα καθίσει κανείς στο σκαμνί;

Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016 09:29
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν θέλεις να παραμείνεις ήρεμος τα πρωινά, είναι να βάλεις ένα κανάλι με κινούμενα σχέδια!
Αν κάνεις το λάθος να παρακολουθήσεις ενημερωτικές εκπομπές με τον «σκοτωμό» βουλευτών και υπουργών, ή που θα τρελαθείς, ή που θα σιχτιρίζεις!
 
Κι όχι τώρα. Για να εξηγούμαι. Δεν είναι φαινόμενο λόγω διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Από πάντα δεν έβγαζες άκρη.
 
Οι εντυπώσεις απλά! Ποιος φωνάζει καλύτερα, ποιος τα έκανε πιο σκατά με το συμπάθιο και τελικά ουσία μηδέν.
 
 
Υπάρχει όμως και μια πραγματικότητα.
Οι αριθμοί. Αυτοί οι αριθμοί που ορίζουν τελικά τις ζωές μας. Πέρα από τα «νούμερα».
 
Κι όταν βάζεις κάτω τους αριθμούς, συνειδητοποιείς πως δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις από τα μνημόνια, με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, στον αιώνα τον άπαντα! Τουλάχιστον όσο είμαστε στη ζωή εμείς και τα παιδιά μας.
Και σου λέει ο άλλος στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα φορτώθηκε 80 δις χρέος από τους λάθος χειρισμούς.
Σου απαντάει ο άλλος, πως όταν ήσουν εσύ μας έβαλες μέσα 150 δις.
Και μιλάνε για τα δις. όλοι τους λες και είναι στραγάλια!
 
Και είναι βέβαια εύκολο να κατηγορεί   ο ένας τον άλλο από την ασφάλεια της ασυλίας και του παχυλού μισθού αλλά και των προνομίων που απολαμβάνει ένας εκλεγμένος ή μη «ένοικος» της Βουλής, που εξασφαλίζουν τον ίσιο και τα παιδιά του.
 
Το ερώτημα που πλανάται είναι, άραγε θα υπάρξει ποτέ τιμωρία σ αυτόν τον τόπο για όσα έχει τραβήξει ο ελληνικός λαός τα χρόνια της κρίσης;
Θα λογοδοτήσει κανείς για αυτούς που έφυγαν από τη ζωή, είτε γιατί αυτοκτόνησαν, είτε απ τον καημό τους
 
Θα πάει κανείς φυλακή, επειδή έκανε την χειρότερη πράξη φασισμού, κόβοντας από ανήμπορα για δουλειά γεροντάκια συντάξεις;
 
Θα υπάρξει κανένας εισαγγελέας που θα ασχοληθεί με το πώς φτάσαμε να είμαστε οι παρίες της Ευρώπης, ένας περήφανος λαός, με άλλοτε εξαγώγιμη παραγωγή και τώρα ζητιάνο των κάθε ΕΣΠΑ;
 
Ποιος αλήθεια θα απαντήσει στο καυτό ερώτημα, πότε θα βγούμε από την κρίση; Πότε θα σταματήσει η ανεργία; Πότε θα ξανανοίξουν οι επαγγελματίες τα μαγαζιά τους; Πότε εν τέλει, θα ξαναζήσουμε ανθρώπινα;
 
Η καραμέλα όλων των πολιτικών πως έχουν την λαϊκή βούληση απόρροια των εκλογών, είναι για γέλια και μόνο για τα εσσωκοματικά όργανα και συζητήσεις.
 
Ποια λαϊκή βούληση;
Πότε είπατε στον κόσμο ότι θα κόψετε μισθούς και συντάξεις ή ότι θα γεμίσετε τα νησιά μετανάστες χωρίς να έχετε ένα σχέδιο να ζήσουν κι αυτοί οι πονεμένοι άνθρωποι με αξιοπρέπεια;
Τι πάει να πει ότι ήξερε ο κόσμος όταν μας ψήφιζε;
 
Ο κόσμος είναι εξοργισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είχε εναποθέσει τις ελπίδες του στον Τσίπρα.
Ο ίδιος όμως και η κυβέρνησή του, όχι μόνο δεν έφεραν ελπίδα, αλλά βύθισαν ακόμη πιο βαθιά στην κατάθλιψη τον κόσμο. Και δεν χρειάζεται καμία δημοσκόπηση για να το διαπιστώσεις αυτό. Αρκεί μια βόλτα ανάμεσα στον κόσμο.
Και οι άλλοι όμως, οι εν δυνάμει «κυβερνήτες» έχουν επαναπαυθεί σ αυτή την κατάσταση και περιμένουν πότε θα πέσουν από μόνοι τους , ή πότε θα τελειώσει η θητεία τους.
 
Αν κι εδώ που τα λέμε με τα τόσα λάθη και αυτογκόλ που βάζει συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό να πάμε σε πρόωρες εκλογές.
Αυτό που κατάφερε το κυβερνών κόμμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να βάλει όλη την κοινωνία απέναντί της, είναι πραγματικά κατόρθωμα.
Όσο κι αν τα στελέχη του έχουν εμμονές με αριστερές αντιλήψεις, κι οι ίδιοι γνωρίζουν πως η άμμος στην κλεψύδρα αδειάζει.
Η δε αλαζονεία που φέρνει η δύναμη της εξουσίας, αποτυπώνεται καθημερινά από άστοχες τουλάχιστον δηλώσεις στελεχών, που φέρνουν μεγαλύτερο εκνευρισμό στους πολίτες.
 
Τελευταίο κρούσμα αυτό του διοικητή του ΟΑΕΕ που ούτε λίγο ούτε πολύ, προέτρεψε εκείνους που δεν αντέχουν να μείνουν στην Ελλάδα λόγω των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, να πάνε στην Βουλγαρία!!!
 
Και μετά βγήκε να πει ότι παρερμηνεύτηκε η δήλωσή του. Είναι το δεύτερο μεγάλο ανέκδοτο. Λες μια παρόλα και μετά τα ρίχνεις στον δημοσιογράφο ότι δεν τα είπε όπως τα μετέφερε.  Κι ας τα χεις πει μπροστά στην αδιάψευστη κάμερα.
 
Γι αυτό λέμε. Εισαγγελέας θα ασχοληθεί μ αυτό τον τόπο σοβαρά, μπας και αλλάξει ρότα το καράβι; Γιατί στα βράχια πέσαμε. Επιπλέουμε ακόμη όμως, επειδή είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά!