Μόνο το ποδόσφαιρο και η Μύκονος δεν είναι σε κρίση!

Παρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2017 10:56
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
Πάει κι αυτό το καλοκαίρι! Όσο και να θέλει το μυαλό να ταξιδεύει ακόμη στα νησιώτικα νερά, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα να σου υπενθυμίσει πως σιγά σιγά μπαίνουμε σε ακόμη έναν βαρύ χειμώνα.
Και όχι απαραίτητα λόγω των καιρικών συνθηκών.
 
Κανονικά εδώ που τα λέμε, η πιο έξυπνη κίνηση μιας κυβέρνησης θα ήταν να ψήφιζε νόμο που θα απαγόρευε να στέλνονται λογαριασμοί Αύγουστο και Σεπτέμβριο! 
Δεν γίνεται βρε παιδί μου να κάθεσαι κάτω από την ομπρέλα σου στη θάλασσα Κυριακάτικα Αυγούστου και να μπαίνεις στο τάξις σου να δεις τον ΕΝΦΙΑ!
Μέρα που διάλεξαν κι αυτοί!
 
Τέλος πάντων, η εικόνα φέτος των διακοπών ήταν η αναμενόμενη. Ο περισσότερος κόσμος είχε λεφτά να πάει σε νησί, αλλά για τα μπάνια του και μόνο και τον αέρα του.
Οι σακούλες των σούπερ μάρκετ γεμάτες και η επίσκεψη σε ταβέρνα, μόνο εθιμοτυπική, έτσι για να μην πουν ότι δεν έκατσαν κάπου καλοκαιριάτικα.
Κι εδώ που τα λέμε, οι μαγαζάτορες στα τουριστικά μέρη, περιμένουν δυο μήνες καλοκαιρινούς, να βγάλουν τα σπασμένα του χειμώνα.
Εκείνοι οι πατριώτες μου στην Νάξο, φέτος το παράκαναν! Κι αλλού μου λένε. Αν συνεχίσουν όμως έτσι, θα ρθει καιρός που θα παρακαλάνε να καθήσει κάποιος στα μαγαζιά τους.
 
Μόνο η Μύκονος είναι σταθερή αξία! Η Μύκονος και το ποδόσφαιρο!
 
Από τη μια ο … πλανήτης Μύκονος, που μάλλον δεν έχει καταλάβει και πολλά από κρίση κι από την άλλοι οι πρόεδροι των ομάδων που έφεραν αυτό το καλοκαίρι παικταράδες.
 
Όσον αφορά το νησί, αναρωτιέμαι δεν μπορούν να αντιγράψουν αυτό το μοντέλο και στη δημόσια διοίκηση;
Βγάζουν πολλά λεφτά εκεί! Για παράδειγμα, έρχεται η αξιολόγηση και βλέπει ο Τσακαλώτος ότι δεν βγαίνει και θα του βάλουν χέρι οι απ έξω. Γιατί υπουργέ μου δεν διοργανώνεις μια συναυλία του Ρέμου στο Σύνταγμα, να σκάσουν μύτη οι Άραβες με τα λίαρ τζετ στον Βενιζέλο και να μαζέψεις χρήμα;
 
Κι ας μετονομαστεί η πλατεία σε πλατεία Συντάγματος Nammos! Σιγά τώρα. Άμα τα μαζέψεις αυτό θα σε νοιάξει;
 
Κι από την άλλη, βλέπεις τα νούμερα που παίζουν στο μεταγραφικό παζάρι του ποδοσφαίρου και ζαλίζεσαι. Έρχεται η Λεβερκούζεν και δίνει 22 εκ. ευρώ για τον 19χρονο Ρέτσο. Τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού. Είναι που είναι μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ, με τέτοιες κινήσεις γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Και με τόσα λεφτά, έχει τη δυνατότητα ο Μαρινάκης να αγοράσει παιχταράδες των 5 και 7 εκ. ευρώ!
Τόσο πήγαν οι δύο τελευταίες μεταγραφές. Φέρνει και η ΑΕΚ τον Αραούχο, πάει ο Βιερίνια από την Μπουντεσλίγκα στον Πάοκ, αγοράζει κι ο Αλαφούζος στον Πάο και γενικά νομίζεις ότι η κρίση είναι μόνο για το πόπολο!
 
Όχι πως δεν είναι έτσι, αλλά τουλάχιστον θα δούμε καλή μπαλίτσα φέτος.
 
Και πίσω μένουμε όλοι οι υπόλοιποι, περιμένοντας την περιβόητη ανάπτυξη η οποία ω του θαύματος, εμφανίζεται κάθε φορά προεκλογικά.
Τα ίδια θ ακουστούν στη ΔΕΘ κι απ τους μεν κι απ τους δε! Μη γελιόμαστε. Το δημόσιο είναι η ιερή αγελάδα της χώρας. Αυτό ανεβοκατεβάζει τις κυβερνήσεις. Κι όσο δεν γίνονται τομές σ αυτόν τον τόπο, τόσο θα κουνιούνται δάχτυλα απ τον Σόϊμπλε και τους υπόλοιπους τεχνοκράτες.
 
Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς για πολλούς λόγους. Εύχομαι κι ελπίζω να τα βγάλει ο κοσμάκης πέρα, αν κι εδώ που τα λέμε, του χρόνου τέτοια εποχή μάλλον τα ίδια θα συζητάμε.
 
Υ.Γ.1 Είναι η εποχή που βγαίνουν τα φαντάσματα! Θα το διαπιστώσετε σιγά σιγά όσο φτάνουμε στην ώρα εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ
 
Υ.Γ. 2 Παιδιά εκεί προς Κορέα και υπολοίπους, σιγά σιγά με τα κουμπιά. Αν κι εδώ που τα λέμε και πυρηνικό ολοκαύτωμα να συμβεί, οι δικές μας ΔΟΥ είναι ικανές να σε παίρνουν ακόμη τηλέφωνο για τα χρωστούμενα!