Εγκρίθηκε από την ΕΣΑΛ το επενδυτικό πλάνο της ΟΛΠ Α.Ε.

Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2019 10:12
Κατά την διάρκεια της  συνεδρίασης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) επιβεβαιώθηκε η έγκριση του master plan της ΟΛΠ Α.Ε. που εξετάσθηκε από την επιτροπή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 25ης Σεπτεμβρίου.
 
 
 
Μια μεγάλη επένδυση, εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα, ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη, μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Σημαντικά εμπόδια ξεπεράστηκαν.
 
 
 
Σε ότι αφορά τα δύο νέα έργα που προτάθηκαν από την ΟΛΠ Α.Ε. στα τέλη Αυγούστου:
 
 
 
1. Η ΟΛΠ Α.Ε. - σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν της  συνεδρίασης - απέσυρε την πρόταση για την επέκταση του Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, ο οποίος και παραμένει ως έχει.
 
 
 
2. Για την επέκταση του Container Terminal, η ΕΣΑΛ αποφάσισε ότι οι συνθήκες στην παρούσα φάση, δεν είναι ώριμες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
 
 
 
Με την  απόφαση της ΕΣΑΛ ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισης του master plan της ΟΛΠ Α.Ε.
 
Διαμαρτυρίες
 
Παρ’ όλα αυτά και στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΣΑΛ υπήρξαν διαμαρτυρίες από την πλευρά των ναυπηγοεπισκευαστών. Μάλιστα έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο βρίσκεται μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, και στην αίθουσα συνεδριάσεων του οποίου συνεδρίαζε η ΕΣΑΛ, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 φορτηγά οχήματα από επιχειρήσεις της ΝΕΖ, κλείνοντας της κεντρική είσοδο του υπουργείου. Οι ναυπηγοεπισκευαστές θεωρούν ότι δεν έχει γίνει καμία κατ’ ουσία διαβούλευση με τον ΟΛΠ, ενώ επεσήμαναν ότι έχει αλλάξει αμέτρητες φορές το master plan. Μάλιστα, για την επέκταση του Car Terminal σημείωναν ότι στο προηγούμενο Master plan είχε προταθεί να γίνει ναυπηγείο. Τόνιζαν επίσης ότι από το υπουργείο πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ποιοι χώροι είναι αποκλειστικά για τη ναυπηγοεπισκευή, αφού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον σχεδιασμό, στην περιοχή της ΝΕΖ περιλαμβάνονται χρήσεις βαριάς όχλησης, που μπορεί να αλλάξουν την εικόνα της περιοχής.
 
Τα εμπορικά
 
Υπογραμμίζεται επίσης ότι ο κ. Νίκος Μπελαβίλας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους» επέμεινε στους ισχυρισμούς του, ότι η ανάπτυξη του duty free των 22.000 τ.μ. στην πραγματικότητα θα είναι χώρος 190.000 τ.μ., ενώ στην πορεία θα γίνει και mall. Υπογράμμισε επίσης ότι θα επιβαρύνει σημαντικά την πόλη και έκανε λόγο για «πλάνη» των αρχών που ενέκριναν το συγκεκριμένο σχέδιο. Στο σύνολό τους πάντως οι φορείς είτε επισήμως είτε στα πηγαδάκια έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων ανέφεραν ότι το σχέδιο θα καταπέσει στα δικαστήρια.
 
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
 
Νωρίτερα χθες το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία επεσήμανε:
* Ο περιορισμός των θέσεων ναυπηγοεπισκευής αντίκεινται στις διατάξεις της σύμβασης παραχώρησης και θα προκαλέσει μείωση των θέσεων επισκευής.
* Ο νέος ΣΕΜΠΟ έρχεται να προστεθεί σε μία ήδη επιβαρυμένη περιοχή, δημιουργώντας επιπλέον περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.