Πάιατ: «Θαύμα της Σύρου» τα ναυπηγεία Νεωρίου

Δευτέρα, 09 Σεπτέμβριος 2019 10:33
Τα φώτα της δημοσιότητας στη διάρκεια της 84η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έστρεψε πάνω της το project της επένδυσης στα ναυπηγεία Νεωρίου.
 
Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, με θέμα την αναγέννηση της Ναυπηγοεπισκευής στην Ελλάδα, ο ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρι Πάιατ μιλώντας για τα ναυπηγεία Νεωρίου τα χαρακτήρισε σαν το «θαύμα της Σύρου» τονίζοντας ότι πρόκειται για μία επένδυση win – win.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος & CEO- του ONEX Group Πάνος Ξενόκωστας μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα:  «Τοπική Αλλαγή – Παγκόσμιο Αποτύπωμα Νεώριο Σύρου: Ο Άνεμος της Αλλαγής – Μια Νέα Εποχή για τον Τομέα της Ναυπηγοεπισκευής» τόνισε ότι είναι «Εθνική υπόθεση η αναγέννηση των ναυπηγείων της Ελλάδας».
 
Πιο συγκεκριμένα ο Πάνος Ξενοκώστας μεταξύ άλλων επεσήμανε:
 
– Έως τα τέλη του 2018 είχαν επισκευασθεί 106 πλοία. Από την αρχή του 2019 ο αριθμός τους έχει ήδη ξεπεράσει τα 67 πλοία.
 
– Τα ναυπηγεία εξυπηρετούν πλοία όλων των κατηγοριών και για ατό υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση πελατολογίου. Ελληνες πλοιοκτήτες παγκόσμιας εμβέλειας δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο ναυπηγείο.
 
– Στόχος για το 2020 είναι το ναυπηγείο να φθάσει τα 120 με 150 πλοία.
 
– Δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας δίνοντας μία οικονομική «ανάσα» στην τοπική, κυρίως, κοινωνία. Υπάρχουν ήδη 685 θέσεις εργασίας.
 
– Πέρα από τον ανθρώπινο παράγοντα, έγινε ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων και αναβάθμισης του ναυπηγείου.»
 
Ο Πάνος Ξενοκώστας έκανε αναφορά και στα ναυπηγεία Ελευσίνας που είναι ο νέος μεγάλος επενδυτικός στόχος για τον Όμιλο της ONEX:
 
«Είμαστε σε διαδικασίες συζητήσεων, ευελπιστούμε ότι σύντομα αυτές θα οδηγήσουν σε αποτέλεσμα».