Δωρεά της ONEX SYROS SHIPYARDS στο Λιμενικό Σώμα

Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2019 09:27
Τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του για τη σταθερή συμβολή των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου στο έργο του Λιμενικού Σώματος απέστειλε δια μέσω επιστολής του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της ONEX SYROS SHIPYARDS, Πάνο Ξενοκώστα, ο Λιμενάρχης Σύρου Πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης Βαμβακούσης.
Στην επιστολή του ο Λιμενάρχης, εκφράζει τις ευχαριστίες της υπηρεσίας του για τη στήριξη του ιστορικού ναυπηγείου προς αυτήν. Πιο συγκεκριμένα, το ναυπηγείο έκανε δωρεάν εργασίες συντήρησης στο αντιρρυπαντικό σκάφος ΠΛΣ 421 του Λιμεναρχείου Σύρου στην πλωτή δεξαμενή, από πολυάριθμη ομάδα εξειδικευμένων εργατοτεχνιτών.
«Η ευγενική αυτή προσφορά-συνεισφορά σας, συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση του αξιόμαχου των επιχειρησιακών μέσων της Λιμενικής Αρχής Σύρου και δη του αντιρρυπαντικού σκάφους ΠΛΣ 421 το οποίο όποτε απαιτηθεί επιχειρεί στον ευαίσθητο τομέας της προστασίας του περιβάλλοντος. Η πράξη σας αυτή, αποβαίνει εν τέλει επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και αναδεικνύει τις εκπεφρασμένες σας περιβαλλοντικές ευαισθησίες» επισημαίνει στην επιστολή του Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Βαμβακούσης.
Την επομένη της επισκευής του, το αντιρρυπαντικό σκάφος ΠΛΣ 421, όντας επιχειρησιακά έτοιμο και κατόπιν εντολής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έσπευσε στη νήσο Σίφνο όπου συνέβη ναυτικό ατύχημα για να επιχειρήσει.
«Η ευχαριστήριος αυτή επιστολή καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη στήριξη που δείχνει η ONEX SYROS SHIPYARDS στα σώματα ασφαλείας και στη συγκεκριμένη περίπτωση στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή του οποίου τα στελέχη με υψηλό αίσθημα καθήκοντος προστατεύουν τους λιμένες, το θαλάσσιο περιβάλλον και τους συμπολίτες της χώρας μας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ONEX:
«Η ONEX SYROS SHIPYARDS ευχαριστεί με τη σειρά του τη Λιμενική Αρχή Σύρου για τις άοκνες προσπάθειες της, και υπόσχεται ότι θα είναι πάντα έμπρακτα δίπλα της στον καθημερινό της αγώνα με ότι δυνάμεις διαθέτει μέσα από την εταιρική φιλοσοφία της: «υπηρετούμε με περηφάνια αυτούς που περήφανα υπηρετούν την πατρίδα μας».