"Ανδρομέδα": το πλοίο - φάντασμα

Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018 07:53
Στο μικροσκόπιο των ελληνικών και διεθνών Αρχών έχει τεθεί από τις 8 Ιανουαρίου 2018 το πλοίο «Ανδρομέδα» το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου, έχοντας στα αμπάρια του 11 φορτηγά υγραεριοφόρα και 29 κοντέινερ με 410 τόνους εκρηκτικών!
 
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Ο λόγος είναι η συχνή αλλαγή σημαιών αλλά κυρίως, η περίοδος που το πλοίο δεν έφερε αναρτημένη καμία σημαία, λειτουργώντας επί της ουσίας ως πλοίο-φάντασμα.
 
Ειδικότερα, το πλοίο έχει κατά καιρούς σηκώσει σημαίες της Ρωσίας, της Σαμόα, της Μολδαβίας, της Ζανζιβάρης, του Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνων, ενώ, για κάποια περίοδο, έπλεε ως πλοίο-φάντασμα, χωρίς δηλαδή να ανεμίζει κάποια σημαία στη πρύμνη του, κίνηση που το έθεσε αυτομάτως σε διακριτική παρακολούθηση χωρίς ωστόσο να προκύψει μέχρι τώρα κάτι αξιόποινο.
Παράλληλα, ερωτήματα προκύπτουν και από την πορεία που φέρεται να ακολούθησε το «Ανδρομέδα», πριν τελικά ελεγχθεί και καταλήξει στο λιμάνι του Ηρακλείου. 
 
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, αρχικά το πλοίο κινήθηκε προς τους Καλούς Λιμένες, το παράλιο οικισμό του νομού Ηρακλείου που απέχει από την πόλη περίπου 77 χιλιόμετρα. Δεν κατέστη ωστόσο δυνατό να δέσει εκεί και αποχώρησε κινούμενο προς την Ανατολική Κρήτη. Το πρόβλημα όμως εδώ είναι ότι ενώ κινήθηκε προς το ανατολικό μέρος του νησιού, δεν το δήλωσε ως όφειλε, με τους γνωρίζοντες τα πράγματα να επισημαίνουν πως «δεν νοείται ένα πλοίο να κάνει αδήλωτες διαδρομές. Θα πρέπει όλες να είναι δηλωμένες και γραμμένες στο σχετικό βιβλίο». Πρόκειται για ακόμη ένα στοιχείο που έχει θέσει σε συναγερμό τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες τα τελευταία 24ωρα προσπαθούν να εντοπίσουν και να σκιαγραφήσουν άγνωστες διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν και δεν φάνηκαν πουθενά. 
 
Ενδεικτικός είναι ο προβληματισμός ατόμου που ασχολείται με την υπόθεση: Και αν το πλοίο ξεφόρτωσε μεσοπέλαγα φορτίο το οποίο ακόμη δεν έχει εντοπιστεί; Βέβαια, πρόκειται μόνον για προβληματισμό. Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αυτή που θα αποδείξει αν τελικά συνέβη κάτι τέτοιοι και με ποιον τρόπο. 
 
Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί ότι άτομα που συνδέονται με το πλοίο είχαν πριν μερικά χρόνια επισημανθεί από διεθνείς ελεγκτικές Αρχές ως πρόσωπα που είναι πιθανό να ασχολούνται με λαθρεμπόριο εκρηκτικών. Ωστόσο δεν προέκυψε μέχρι τώρα κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει αυτόν τον ισχυρισμό. 
 
«Ωρολογιακή βόμβα» στο λιμάνι του Ηρακλείου
 
Το μεσημέρι της Τετάρτης, έφτασε στο cretapost ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας Coasters Maritime που έφερε την υπογραφή του κ. Θεόδωρου Ρέλλου, αρχιπλοίαρχου και διαχειριστή της εταιρείας, το οποίο ανάφερε χαρακτηριστικά τα εξής:
 
 
Στη συνέχεια στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το cretapost.gr με τον κ. Ρέλλο, ο διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρίας επισήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία τόσο μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών στο λιμάνι του Ηρακλείου, ένα λιμάνι όπως επισημαίνει ο ίδιος, κατ’ εξοχήν επιβατικό. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ρέλλος τόνισε:
 
«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Ηράκλειο 410.000 κιλά δυναμίτιδας, σε ένα λιμάνι επιβατικό που δεν έχει καν εμπειρία αποθηκών, πόσο μάλλον αποθηκών επικίνδυνων υλικών. Φοβάμαι ότι το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ θα μείνει για πολύ καιρό εκεί, εφόσον η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπως όλα δείχνουν. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι αν γίνει κάποιο ατύχημα το μισό Ηράκλειο θα γίνει έρημος Σαχάρα. Θυμηθείτε την υπόθεση στο Μαρί της Κύπρου το 2011. Εκεί εξερράγησαν δύο κοντέινερ και το ωστικό κύμα έφτασε σε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων. Πρέπει να ενημερωθεί και ο δήμαρχος Ηρακλείου για τον κίνδυνο».