Προσάραξαν τουριστικό σκάφος και θαλαμηγός, σε Πόρο Κεφαλληνίας και Μεσολόγγι

Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 09:24
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη ενός προσαραγμένου σκάφους στην παραλία Σκάλας.
Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΜΗΣ'' Ν. Χαλκίδας 468 βρισκόταν προσαραγμένο περίπου 200m αριστερά από τον οριοθετημένο δίαυλο Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών.
Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, κατά τη διαδικασία νωρίτερα επιβίβασης εβδομήντα πέντε (75) επιβατών με προορισμό τη ν. Ζάκυνθο, διαπίστωσε εισροή υδάτων. Άμεσα, οι ανωτέρω επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, και ο Κυβερνήτης πραγματοποίησε εκούσια προσάραξη σε μη πολυσύχναστο σημείο της ως άνω παραλίας.
Το ανωτέρω σκάφος στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε προσωρινή στεγανοποίηση στον ομφαλό του δεξιού πηδαλίου με τη συνδρομή δύτη, αποκολλήθηκε με ιδίες δυνάμεις και μετακινήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σκάλας όπου παραμένει αρόδου.
Από το περιστατικό δεν έχει προκληθεί ρύπανση μέχρι στιγμής, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΕΡΜΗΣ'' και συνελήφθη ο Κυβερνήτης του, ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, πρωινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη του Θ/Γ ''CHRYSSOULA'' σημαίας Ολλανδίας, ότι κατά τη διάρκεια του πλου του προσκολλήθηκε σε αβαθή στην περιοχή των εκβολών Εύηνου ποταμού, με τρεις (03) συνολικά επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
Στο σημείο κατέπλευσαν το Α/Κ ''ΚΑΠΤΑΙΝ ΤΖΙΜΗΣ'' Ν.Μ. 82 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ ''ΑΗ ΣΩΣΤΗΣ'' Σ.Μ. 684, με τη συνδρομή των οποίων το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος αποκολλήθηκε, και στη συνέχεια ρυμουλκούμενο από το ''ΚΑΠΤΑΙΝ ΤΖΙΜΗΣ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Μεσολογγίου.
Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας από αρμόδιο Επιθεωρητή.