Ξεκίνησε τα ταξίδια στο Αιγαίο το «Blue Carrier 1» της Attica

Τετάρτη, 17 Ιούλιος 2019 10:16
Το νέο απόκτημα του Ομίλου Αttica, το οχηματαγωγό RoRo Blue Carrier 1, ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο, με τα σινιάλα της θυγατρικής Blue Star Ferries.
 
Θα προσεγγίζει στα Δωδεκάνησα-Κάλυμνο, Κω, Ρόδο- στη Σάμο και στις Κυκλάδες Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο, Σύρο, Μύκονο καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
«Δεν θα μπορoύσε η Attica να μην φέρει ένα πλοίο Ro-Ro. Με το Blue Carrier 1, γίνεται καλύτερος συνδυασμός δρομολογίων στα νησιά που εξυπηρετεί ο Όμιλος» επεσήμανε στο www.newmoney.gr εμπορικός διευθυντής Διονύσης Θεοδωράτος..
 
Το πλοίο απέπλευσε το βράδυ της Δευτέρας στις 21.00 από την Δραπετσώνα.
 
Πρόκειται για το πιο σύγχρονο Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο που έχει δραστηριοποιηθεί στην Ελληνική ακτοπλοΐα έως σήμερα. Ύψωσε την ελληνική σημαία, όπως και όλα τα πλοία ιδιοκτησίας του Ομίλου και στελεχώθηκε με Έλληνες ναυτικούς.
 
Παρελήφθη στις αρχές Ιουλίου. Η Attica αγόρασε έναντι 12.050.000 ευρώ τοις μετρητοίς από την DFDS.
 
Έχει ολικό μήκος 142,5 μέτρα και υπηρεσιακή ταχύτητα 17,5 κόμβων, είναι ναυπηγήσεως 2000 και έχει μεταφορική ικανότητα 1.680 μέτρων φόρτωσης ή 120 ασυνόδευτων φορτηγών οχημάτων με δυνατότητα μεταφοράς ειδικών φορτίων.
 
Με την επένδυση αυτή, ο Όμιλος αυξάνει σημαντικά τη μεταφορική ικανότητα φορτηγών οχημάτων, προσφέροντας επιπλέον επιλογές δρομολόγιων στο υφιστάμενο δίκτυό του. H Attica Group, ο μεγαλύτερος Ελληνικός Ακτοπλοϊκός όμιλος, συνεχίζει να επενδύει στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως υπογραμμίζουν τα στελέχη της.