ΣΕΕΝ: Κορυφαία προσωπικότητα της ελληνικής ναυτιλίας ο Περικλής Παναγόπουλος

Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2019 09:38
Τη βαθύτατη θλίψη των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για την απώλεια του Περικλή Παναγόπουλου εκφράζει το Δ.Σ. του ΣΕΕΝ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΕΝ, ο Περικλής Παναγόπουλος αποτελεί κορυφαία προσωπικότητα της ελληνική ναυτιλίας, ενώ σφράγισε με την προσωπική και επιχειρηματική παρουσία του τη σύγχρονη ελληνική επιβατηγό ναυτιλία, τοποθετώντας την στον χάρτη της διεθνούς ναυτιλιακής πραγματικότητας. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο και υπήρξε πρωτοπόρος στη δημιουργία νέων συνθηκών εκμετάλλευσης γραμμών με επιβατηγά/οχηματαγωγά πλοία, σχεδιάζοντας και ναυπηγώντας σύγχρονα πλοία υψηλών ταχυτήτων, τα οποία δρομολόγησε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες διεθνείς γραμμές σε όλη την Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Περικλής Παναγόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας από το 2003 έως και το 2008 και από το 2009 είχε ανακηρυχθεί Επίτιμος Πρόεδρος. Με δική του πρωτοβουλία το 2004 η Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων μετονομάστηκε σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, διευρύνοντας τους στόχους και τους σκοπούς του Συνδέσμου με την εγγραφή μελών από κάθε είδους δραστηριότητα στις θαλάσσιες μεταφορές με επιβατηγά πλοία.
Πρωτοστάτησε στις προσπάθειες που έγιναν για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών και την αλλαγή του ελληνικού θεσμικού πλαισίου σε εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, στην οποία βασίστηκε η αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.
Μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Περικλή Παναγόπουλου, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΕΝ, το ΔΣ συνήλθε εκτάκτως και, αφού εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια αποφάσισε:
Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια των Μελών του Συνδέσμου στην οικογένειά του.
Να κατατεθεί στεφάνι
Να πραγματοποιηθεί δωρεά εις μνήμην του στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ".
Να παρασταθούν μέλη του ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία.
 
Ανακοίνωση και από την ΕΕΚΦΝ
 
Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) με θλίψη αποχαιρετά τον ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ, εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της ναυτιλίας. 
Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επιβατηγού ναυτιλίας, σχεδιάζοντας και ναυπηγώντας σύγχρονα επιβατηγά πλοία, με δραστηριότητα σε διεθνείς γραμμές στην Ευρώπη, αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Η κρουαζιέρα, που εκπροσωπεί σήμερα ο Φορέας μας,ήταν ο πλέον αγαπημένος του κλάδος και υπήρξε στενή συνεργασία όλα τα χρόνια που χρημάτισε Πρόεδρος Εφοπλιστών της Επιβατηγού Ναυτιλίας όπου, με τις καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες του,χαράχτηκαν νέες πορείες που οδήγησαν στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνικής Επιβατηγού Ναυτιλίας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του για την μεγάλη απώλεια.