Όμιλος Γκριμάλντι: Διπλή διάκριση ως Όμιλος και Ναυτιλιακή εταιρεία της χρονιάς

Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2018 09:34
Παγκόσμια αναγνώριση για τον Όμιλο Γκριμάλντι ο οποίος δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα μέσω των Μινωικών Γραμμών. Στο πλαίσιο των Automotive Global Awards βραβεύτηκε με το «Corporation of the Year Award» και το «Shipping Company Award» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου στο Λονδίνο.
Ο Όμιλος βραβεύτηκε για τον κομβικής σημασίας ρόλο του στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνεται και να εκσυγχρονίζεται στον ναυτιλιακό τομέα ως μέρος του σχεδίου της για προσφορά σε παγκόσμια εμβέλεια υπηρεσιών logistics στις μεγαλύτερες αυτοβιομηχανίες.
Παράλληλα κτίζει το δικό της δίκτυο διεθνώς από τερματικούς σταθμούς σε λιμάνια ενώ συνεχίζει τόσο την εξαγορά εταιρειών όσο και την απόκτηση μετοχικών πακέτων ενισχύοντας τη θέση της στις μεταφορές οχημάτων δια θαλάσσης.
Έχει παρουσία και δίκτυο σε περισσότερα από 120 λιμάνια στη Μεσόγειο, τη Βαλτική, στη Βόρεια Ευρώπη, τη δυτική Αφρική στη Βόρεια και Νότια Αμερική.
 
Ο Όμιλος
 
Ο όμιλος Γκριμάλντι έχει παραγγείλει 12 οικολογικά πλοία επτά μεταφοράς αυτοκινήτων και φορτηγών οχημάτων τα οποία θα παραδοθούν το 2020. Μέσα στο 2018 προστέθηκαν στον στόλο του ομίλου έξι πλοία μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων.
Τα 12 οικολογικά πλοία θα μειώσουν στο μηδέν-zero την εκπομπή ρύπων όταν βρίσκονται στα λιμάνια και κατά 35% όταν ταξιδεύουν. Και αυτό χάρη στη χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών λιθίου. Θα είναι πρωτοπόρα στην παγκόσμια ναυτιλία τόσο λόγω του μεγέθους τους όσο και για την υψηλή τους τεχνολογία.
Το νέο ναυπηγικό πρόγραμμα του ομίλου θα συνδυαστεί με μία ανακατασκευή και βελτίωση όλων των πλοίων του στόλου με οικολογικές μπογιές από σιλικόνη, την τοποθέτηση scrubbers για τα φιλτράρισμα των καυσίμων, ενώ θα αναβαθμισθούν και τα συστήματα προώθησης των πλοίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου να συμβάλει στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προέρχεται από την παγκόσμια ναυτιλία.
Επίσης ο όμιλος θα κατασκευάσει νέα terminals σε λιμάνια που συνεργάζεται αλλά και χώρους στάθμευσης οχημάτων στο πλαίσιο της προσφοράς ακόμη καλύτερων υπηρεσιών.