Τέλος η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σποράδων

Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 12:14
Πλήγμα για τον τουρισμό των Σποράδων θεωρείται η ξαφνική απόφαση της Hellenic Seaways να αποσύρει το FlyingCut 4 και να διακόψει την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλόννησου με τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όπως είχε καθιερωθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Αιτία για την απόφαση, σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας Αρη Κατσαΐτη, είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και για τον λόγο αυτόν δεν είναι στα σχέδιά της για τη φετινή χρονιά η εκτέλεση δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σποράδων.
 
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της εταιρείας υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τα νησιά και κυρίως από τους δημάρχους και τους επαγγελματίες, οι οποίοι επεσήμαναν ότι στα δύο χρόνια λειτουργίας της σύνδεσης, η γραμμή εξυπηρέτησε πάνω από 120.000 επιβάτες, αποκλειστικά και μόνο με το ταχύπλοο της εταιρείας.
Η συγκεκριμένη σύνδεση εξυπηρετούσε, αν και με ακριβό εισιτήριο, όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τους Βαλκάνιους τουρίστες, οι οποίοι δεν χρειαζόταν να φτάσουν ως τον Βόλο για να περάσουν στη Σκιάθο, τη Σκόπελο ή την Αλόννησο.
Οι δήμαρχοι Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνης την προσεχή Δευτέρα μεταβαίνουν από κοινού στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν με τους αρμόδιους.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ