Το «Νήσος Χίος» στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου

Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 06:18
Το «Νήσος Χίος», που αφίχθη την Τρίτη για πρώτη φορά στην Καβάλα, αντικατέστησε το πλοίο «Εξπρές Πήγασος», που έχει τεθεί εκτός δρομολογίων για την ετήσια συντήρησή του κι αναμένεται να πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο για τουλάχιστον έναν χρόνο.
 
Τα χειμερινά δρομολόγια του «Νήσος Χίος» είναι τρία εβδομαδιαίως. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και νεότερα πλοία που διαθέτει η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways, η οποία με την απόφασή της αυτή αναβαθμίζει την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
 
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε την πρακτόρευση του πλοίου στην Καβάλα, Γιάννης Δημητριάδης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι πλοία όπως το «Νήσος Χίος» συνεισφέρουν σημαντικά στην αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Λαύριο. Ερωτηθείς για την κίνηση που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια το κεντρικό επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι είναι το βασικότερο για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της βόρειας Ελλάδας με τα αντίστοιχα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δρομολόγια των πλοίων τους καλοκαιρινούς μήνες από το λιμάνι της Καβάλας προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένεται να κυμανθούν στα πέντε με έξι εβδομαδιαίως, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αυξημένη επιβατική και τουριστική κίνηση της καλοκαιρινής περιόδου.